zondag 31 mei 2020

Kijkje in de voortuin

Onze voortuin was nog al een slagveld aan 30x30 tegels, onkruid en een iets te aanwezige schommel. We wisten dan ook dat we de voortuin als eerste wilden aanpakken en de achtertuin later, ook het schilderwerk laat nog even op zich wachten. Een voortuin is toch wel heel belangrijk en geeft meteen die eerste indruk dus die moet natuurlijk wel goed zijn! Dat werd dus scrollen en pinnen op Pinterest op zoek naar fijne inspiratie. Helaas vind je maar weinig inspiratie plaatjes van voortuinen dus werd het veel rondlopen en fietsen in de buurt en daar een beetje inspiratie vandaan halen! Misschien ook wel de beste en leukste manier!


Onze voortuin is 8 meter diep, dus een flink stuk nog om wat voor te bedenken. We besloten het vrij simpel te houden, met wat mooie grote tegels, klinkertjes en een stukje gras voor de kids. Een fijn terras waar we lekker in het zonnetje zouden kunnen zitten en natuurlijk ook wat groen en wat te spelen voor de kids. Mijn vriendin kwam met het idee van een trampoline, daar had ik zelf niet aan gedacht omdat ik het vaak niet zo heel mooi vind staan. Ze zei dat ze had gehoord dat vele mensen vertellen dat het 100% de beste aankopen is voor je kinderen. We besloten dit mee te nemen in het tuinontwerp en aangezien we toch aardig veel vierkante meters hebben in de voortuin, vonden we het stiekem wel een heel goed idee. We vonden op marktplaats een kleine inbouw trampoline van 210 cm die hier perfect zou passen. Doordat we gekozen hebben voor zwarte tuinmeubelen en zwarte accessoires, vind ik de zwarte trampoline helemaal niet zo'n doorn in het oog en is het eigenlijk wel een leuke match geworden!


De tegels kozen we uit in de webshop van Gardenlux. We kozen voor 60x60 tegels in een mooie licht grijze kleur en combineerden dit met rood/paarse bricks om het geheel een speelser effect te geven. Het was natuurlijk best spannend alle tegels en stenen uit te zoeken vanaf een beeldscherm, maar gelukkig kwamen de foto's goed overeen met de echte kleuren! Dus toen de tegels bij ons waren bezorgd, maakte mijn hart een sprongentje van deze mooie combinatie. Precies zoals ik het in mijn hoofd had zitten!De voortuin liep eerst gewoon helemaal over in de autovrije straat, zonder hekje of beschutting. We hebben hier gekozen voor kant en klare hedera heggen van 180cm hoog, fijn voor wat privacy als we lekker in het zonnetje aan het genieten zijn of de kids wild aan het springen zijn op de trampoline. Ook vind ik het fijn om wat extra groen te zien vanaf de zithoek binnen. De heg tussen ons en de buren lieten we voor wat het was, hij is laatst flink gesnoeid dus nu is hij nog wat kaal. Niet helemaal mijn smaak, maar wel fijn dat er groen is en wat privacy.


Doordat de kinderen veel op de trampoline te vinden zijn (mijn vriendin had gelijk; speelplezier gegarandeerd!) zitten we best veel in de voortuin nu. Het is een fijne plek geworden om te zitten en te spelen. Nog niet helemaal af want er moet nog een houten balk vanaf de schuur naar het gras komen voor een schommel, maar ook om wat groen op te laten groeien. Het leek mij een mooi idee om het lange stuk van de tuin te doorbreken. Ook het hout zal wat meer sfeer en warmte toevoegen aan de tuin. Maar alles op z'n tijd! Je kan natuurlijk nooit in 1 keer klaar zijn. Naast dat moeten we ook nog al het houtwerk opnieuw laten schilderen in antraciet. Maar we mogen niet klagen want als ik zie wat wij binnen een jaar allemaal hebben gerealiseerd, mogen we best tevreden zijn! Als je me zoekt? Ik ben in de voortuin in het zonnetje!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Gardenlux


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.