donderdag 5 december 2019

Het kiezen van raamdecoratie

Bij een nieuw huis moet je erg veel keuzes maken, keuzes waar je natuurlijk een langere tijd tevreden mee wilt zijn. Niet alleen een keuken en een vloer zijn erg belangrijk voor de sfeer en de stijl. Nee, raamdecoratie is minstens net zo belangrijk! Een plan maken voor raamdecoratie is niet niks, raamdecoratie is namelijk erg bepalend voor de sfeer van je interieur. Gelukkig had ik al vanaf het begin een duidelijk beeld van hoe ik dit graag zou willen in ons nieuwe huis. Lees en kijk je mee over de keuzes die we hebben gemaakt?


In ons vorige huis koos ik eigenlijk altijd voor veilig wit; witte kozijnen, witte jaloezieën en ja, zelfs witte gordijnen. In ons nieuwe huis wilde ik eens uit mijn comfort zone stappen. Een statement neer zetten en eens te kiezen voor wat meer contrast. Zwart als contrast en het liefst in de vorm van jaloezieën. Niet zomaar iets. Want bij zwarte jaloezieën horen, om het plaatje echt compleet te maken, ook zwarte kozijnen. Een trend die je nu steeds vaker ziet. Je moet wel lef hebben om hier voor te kiezen, maar die twee in combinatie maken zo'n sprekend geheel. Daarom wist ik dat ik dit heel graag wilde! Zo kwam ik bij Veneta uit waar ze de luxe keuze uit zwarte aluminium of zwarte houten jaloezieën hebben.


Dat was nog een lastige keuze, dus besloot ik eerst maar eens gratis kleurstalen aan te vragen. Ook koos ik meteen voor wat verschillende staaltjes voor de gordijnen voor bij de tuindeuren. Omdat we hebben gekozen voor een grijze vloer, wilde ik voor de gordijnen ook kiezen voor een grijze tint om zo de eenheid en de rust te bewaren. Bij Veneta is er een groot aanbod aan grijze gordijnen. Ook kun je kiezen uit voile (vitrage), inbetweens of verduisterende gordijnen. Omdat we totaal geen inkijk hebben bij ons achter, konden we gerust kiezen voor voile. Dit geeft een luchtige sfeer en er komt nog genoeg licht door, iets wat ik zelf erg fijn en belangrijk vind in de woonkamer.


Voor                                                            Na
Voor                                                        Na

Omdat ik nog erg twijfelde over de kleur en het materiaal, hadden we besloten een adviseur van Veneta langs te laten komen. Heel fijn was dat de adviseur grotere stalen bij zich had, zo kon ik al snel zien wat hier wel en wat hier niet zou passen. Omdat ik de keuze voor houten of aluminium jaloezieën wat lastig vond, vond ik het erg prettig even met een adviseur te babbelen. Hij kon mij meteen de voor en de nadelen vertellen en adviseerde mij voor hier de houten jaloezieën. Over de kleur hoefde ik niet meer na te denken natuurlijk, die stond al vast.
Bij de gordijnstalen viel mijn oog al snel op een voile gordijn in 'core grijs'. Grijze gordijnen in een mooie linnen achtig stofje. Dan had ik nog de keuze uit een enkele plooi, een dubbele of een wave. Ik koos voor een wave om zo een strak geheel te krijgen.

De sfeer van de jaloezieën open en dicht

Een paar weken later kwamen de monteurs de gordijnen en jaloezieën bij ons monteren. Ideaal dat we dit niet zelf hoefden te doen. Bij het grote raam in de zithoek en het smalle raam in onze keuken hangen nu prachtige houten jaloezieën. De zwarte kleur geeft de ruimte een stoere en luxe uitstraling. Het is een mooie tegenhanger van alle pastelkleuren in huis. Ook al weet ik dat zwarte jaloezieën enigszins bewerkelijk zijn (je ziet namelijk snel stof er op) heb ik het er helemaal voor over! Bij de tuindeuren hangen nu mooie doorzichtige grijze gordijnen, ik ben super blij met deze keuze. Het geeft zo'n warme sfeer, helemaal 's avonds als ze dicht zijn. Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren door mijn keuzes en maakt het jouw keuze niet ietsje makkelijker!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met VenetaGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.