dinsdag 17 december 2019

DIY kersttafel ideeën

De kerstdagen zijn in aantocht, dat betekent natuurlijk ook weer het mogen dekken van een kersttafel! Ik vind het leuk elk jaar weer iets nieuws te bedenken, alleen wil ik er niet te veel geld aan uitgeven. Best een uitdaging natuurlijk, maar het is me toch weer gelukt. Door wat leuke koopjes en een DIY ben ik netjes binnen mijn budget gebleven! De kleuren waar ik voor koos voor deze tafelsetting waren oud roze en goud. Die laatste bleek dit jaar wel heel makkelijk te zijn. Kijk je mee?


Ik vond een low budget tafelkleed in een mooie warme kleur roze. Door het tafelkleed een beetje verfrommeld neer te leggen, ziet het er net even wat spannender uit dan dat je het tafelkleed helemaal strak trekt. Ik had nog wat lampjes op batterijen en oud roze kersthangers liggen om het geheel wat aan te kleden. Goud bestek geeft ook een mooie luxe uitstraling, gelukkig had ik dat nog liggen van de voorgaande jaren.


Ook koos ik voor een wel heel bijzondere kersttak. Ik zocht een geschikte tak buiten voor in een vaasje. Ook kocht ik een zak vlinderpasta. De tak spoot ik met de metallic spray paint van Rust-Oleum. De pasta moest er ook aan geloven, een klus die zo geklaard was. Toen alles goed opgedroogd was, heb ik met een lijmpistool de vlinderspasta op de tak geplakt. Zo heb je binnen een handomdraai een gezellige en feestelijke tak! De overgebleven gouden pastavlinders gebruikte ik als losse decoratie op tafel. Kijk nou hoe ontzettend gezellig het staat!  


Omdat ik zo lekker bezig was met het spuiten van goud, besloot ik ook een witte kaars een dipje te geven met de spray paint. Kijk hoe feestelijk dat staat! En nog een andere tip; als je nou net niet de juiste kleur papieren kerststerren kunt vinden, dan kun je ze ook gewoon in je gewenste kleur verven met de krijtverf van Rust-Oleum. Zie je mijn kerststerren hangen? Ik kocht goedkope zwarte, gouden en witte sterren en verfde deze met krijtverf in roze en mint. Zo zie je maar weer dat er helemaal niet veel voor nodig is je tafel gezellig te dekken voor de kerstdagen! Fijne feestdagen alvast!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Rust-Oleum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.