woensdag 30 oktober 2019

Nieuwe eethoek

Na 4 maanden van verbouwen, klussen, ploeteren en kamperen in eigen huis kunnen we dan echt zeggen dat ons nieuwe huis bijna af is. Het harde werk is beloond en het genieten is begonnen. Hier en daar worden de puntjes nog op de i gezet, maar ons huis is al meer dan leefbaar! Mijn meest favoriete plek is de open keuken met doorkijk naar de eethoek. Onze wens was een eethoek waar je lekker de hele dag kunt zitten; een koffietje kan drinken, een spelletje kunt doen en urenlang kan natafelen onder het genot van een wijntje. Gewoon een soort van leefplek. Ik kan zeggen dat dat zeker gelukt is!


Het hele gedeelte van de eethoek is nieuw aangebouwd. Door de openslaande deuren en de lichtstraat is het een fijne plek geworden waar het heerlijk licht is, zelfs op donkere herfstachtige dagen. Af en toe schijnt het zonnetje door de ramen en dat is zo heerlijk, helemaal nu in het najaar. Vanaf de eettafel kun je gezellig contact maken met degene die in de keuken staat. Extra leuk als we eters hebben en er wordt door één van ons gekookt. Jullie snappen nu vast wel waarom het nu al onze favoriete plek is!


Al maanden geleden heb ik bedacht hoe deze eethoek er uit moest komen te zien. We wilden graag een strakke witte eettafel met daar omheen verschillende soorten en kleuren design stoeltjes. Ik vind zo veel stoelen mooi dat ik het echt zonde vind maar één soort aan tafel te kiezen; dus lekker mixen en matchen! Alleen moest bij deze gezellige stoelendans nog wel een eettafellamp uitgekozen worden. Dat het een wandlamp zou worden, stond al gauw vast. Niet alleen omdat ik dit net even origineler en speelser vind dan een hanglamp, maar ook omdat onze lichtstraat precies boven de eettafel zit en het daardoor vrij lastig is een lamp boven de tafel op te hangen.Zo kwam ik via de webshop Flinders terecht bij de lampen van It's about RoMi. Zelf kende ik dit merk nog niet, maar had ik hun bijzondere lampen wel eens gespot bij Vtwonen weer verliefd op je huis en op Instagram. Het verlichtingssmerk I'ts about Romi bestaal al sinds 1993. Het woord RoMi staat voor Realistic Open Minded Individuals, 3 indivuduals om precies te zijn. Samen zijn ze verantwoordelijk voor dit merk dat de meest toffe designlmapen maakt vanuit ons hoofdstadje Amsterdam. Tot mijn verbazing bleek dit designlabel dus gewoon van Nederlandse bodem te zijn. Stiekem vind ik dat wel heel tof. En lieten ze nou ook net de perfecte wandlamp hebben. Naast al dat Scandinavisch design, mag ook wel wat Nederlands design pronken!


Omdat we in dit huis hebben gekozen om zwarte accenten toe te voegen bij alle pastelkleurtjes, leek het mij een leuk idee om ook zwart terug te laten komen in vorm van een lamp. De Brighton lamp knalt er dan ook mooi uit in deze fijne en lichte hoek. Hij is lekker speels en dat is nou precies waar ik van houd. Ideaal is dat je de arm van de lamp alle kanten op kunt doen. Dus wanneer je meer of minder licht wilt, verplaats je hem gewoon. Ook is hij verstelbaar en kan hij ook nog worden ingekort bijvoorbeeld. Ik vind de lamp het plaatje helemaal afmaken! Super blij met onze lamp van Nederlandse bodem!

Liefs, Jet
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.