vrijdag 18 oktober 2019

Een tintje 90s

Toen mij werd gevraagd een blog te maken met een speciaal 90s tintje, moest ik even flink graven in mijn geheugen. Mijn moeder was altijd bezig met interieur en ik zag ons interieur dan ook regelmatig veranderen. Wat ik mij wel goed herinner, is dat we er thuis altijd een wedstrijdje van maakten wie het meeste kransen telde. Ook de houten ganzen op een stokje waren er in overvloed. Die ganzen waren ook nog eens voorzien een strikje om hun nek. Klinkt best gezellig toch? Maar ook houten beren waren hot, het liefst ook op stok en dan uiteraard pronkend voor het raam. Op het blog van Lisanne van de Klift herinnerde zij mij ook nog aan de ronde tafeltjes met kleedjes er over, dat was ook zo typisch 90s! Leuk om weer even terug te gaan in de tijd!


Wat ik mij vooral herinnerde waren de pasteltinten bij mijn ouders thuis. Geen idee of dat het echt de trend van toen was, want ik zag het niet bij vriendinnetjes thuis. Jullie snappen nu misschien wel waar mijn voorliefde voor pastel vandaan komt. Een grote tv meubel was mint geverfd en in de bloemengordijnen, die uiteraard bij elkaar werden gehouden door embrasses, kwamen de lichte kleurtjes ook allemaal terug. De muren waren daarentegen vaak gewoon wit, in die tijd was het helemaal nog niet zo gebruikelijk een andere kleur te gebruiken.


Als ik er nu op terugkijk, was het vrij tuttig allemaal. Niet per se iets wat ik nu allemaal terug zou willen zien in mijn interieur. Er is één trend van toen, die zijn comeback weer helemaal heeft gemaakt en dat zijn de gedroogde bloemen. In elk hoek vond je wel een bosje, zowel in een vaasje als opgehangen aan de muur. Die oude/nieuwe trend heb ik al helemaal omarmd. Naast dat het mooi en sfeervol staat, vind ik het ook makkelijk dat ik niet telkens verse bloemen hoef te halen. Helemaal niet zo gek dus die 90s trend!


Met de sfeer van de pasteltintjes en de gedroogde bloemen in mijn achterhoofd ging ik aan de slag met de meubelverf van Rust Oleum. De oude deur die sinds de verhuizing buiten stond in weer en wind, besloot ik weer naar binnen te halen en een nieuw jasje te geven. Ik was op zoek naar een roze tint die ik in die tijd ook vaak spotte bij mijn ouders thuis. Door de kleuren van Rust Oleum 'jute' en 'oud roze' te mengen, kwam ik uit bij een subtiele kleur licht roze. Met een roller ging ik aan de slag en na twee lagen had ik al het gewenste resultaat. Wat ik zelf zo fijn vind aan deze verf is dat de klus zo geklaard is, schuren en grondverven zijn niet nodig! Een bosje gedroogde bloemen voor de roze deur en tadaaa, de 90s in een modern jasje! 

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Rust Oleum


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.