donderdag 4 juli 2019

Jute tintjes

Verven, zoals jullie weten ben ik er gek op! Een dag niet geverfd, een dag niet geleefd is het motto toch? Nee, zonder dollen; ik ben altijd wel op zoek naar een leuk verf klusje in huis. Is het niet iets opknappen, is het wel een muurtje, een vlak of een lambrisering. Maar omdat we zeer binnenkort gaan verhuizen, ben ik niet van plan nog grote verf projecten aan te gaan. Alleen stilzitten is niet zo mijn ding, dus ging ik toch nog even aan de slag met een wat kleiner projectje. Met de inspiratie om wat te doen met het thema 'Rustic Edgy' wist ik al gauw welke kleur het moest gaan worden.


Want steeds vaker zie ik taupe en zand achtige kleurige kleuren terugkomen in interieurs. Wilde ik hier eigenlijk nooit iets van weten, begint het nu toch steeds meer te kriebelen. De natuurlijke kleuren matchen mooi bij wit en hout en het geeft ook nog eens heel veel warmte aan een ruimte. Het kleurtje 'jute' was me dan eerst ook nooit opgevallen tussen de kleuren van Rust Oleum. De kleur heeft een 'Rustic Edgy' uitstraling; landelijk, natuurlijk en eenvoud. Precies waar ik naar op zoek was!


Dat ik de kleur toch wel heel mooi vond, verraste me wel! Maar iets nieuws uitproberen, kan natuurlijk nooit kwaad. Zo had ik bijvoorbeeld ook nooit verwacht ooit met bruintinten te gaan werken thuis. De jute kleur zou mooi kunnen passen in de babykamer gecombineerd met de bruine en groene tinten. En doordat het al even door mijn hoofd spookte er misschien een heel wandje mee te doen in het nieuwe huis, leek het me handig nog even in dit huis te experimenteren met deze prachtige warme kleur. Een cirkel verven leek mij een heel goed idee; een makkelijk klusje met een leuk effect!


Niet alleen de cirkel kreeg de kleur jute maar het letterbord moest er ook aan geloven en kreeg diezelfde kleur. Leuk om eens een muurverf en een krijtverf te testen in dezelfde kleur. Met de krijtverf was ik al bekend natuurlijk. Maar de muurverf is net zo fijn en snel dekkend, dus ik ben enthousiast! Je haalt de verf onder andere bij Gamma.


Fijn dat ik de kleur al even kon uittesten. Zo kan ik er nog even twee maandjes naar kijken en daarna mijn beslissing maken of hij ook in ons nieuwe huis mag komen. Tot nu toe kan ik hem erg goed waarderen. Het is een warme kleur die goed valt te combineren! Hopelijk wordt mijn volgende project een project in ons nieuwe huis!

Liefs, Jet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.