zondag 14 juli 2019

Het kiezen van een badkamer

Een badkamer uitzoeken, nooit verwacht dat we dat ooit zouden mogen doen. We twijfelden namelijk eerst even of we de badkamer überhaupt wel wilden aanpakken. Maar omdat deze redelijk gedateerd is, stond hij toch wel erg hoog op ons prioriteitenlijstje. Het prioriteitenlijstje die steeds langer wordt. Fijn voor ons, want dan kunnen we het huis natuurlijk helemaal naar ons eigen wens maken!

Zo kwam het dat we ons dus gingen oriënteren op een nieuwe badkamer. Met een ruimte van 4m2 (2,17 meter bij 1,87 meter ) werd dat nog een flinke uitdaging. Het zou onze allereerste badkamer worden die we helemaal zelf mochten gaan samenstellen. Super tof natuurlijk! Omdat we onze keuken bij Keukensale Nijkerk uit hebben gekozen en daar erg tevreden over waren, was de keuze om de badkamer uit te kiezen bij Sanisale Nijkerk al snel gemaakt!Gelukkig wisten we wel al wat we ongeveer wilden. We houden erg van de stoere trend met het combineren van zwarte details. Dat de kranen en de douchekop zwart moesten worden, stond dus al  gauw vast. Zwart in de badkamer staat zo ontzettend stoer en strak en geeft de ruimte zo veel meer karakter. Niet heel gek dus dat we bij de showroom van Sanisale beide opslag verliefd werden op een douchecabine met een 'zwarte stalen deuren look'.De basis mocht wit blijven, dus kozen we voor grote witte matte tegels voor de muren. Voor de vloer kozen we voor grote grijze tegels, want dat is net even minder besmettelijk dan wit (heb ik wel van geleerd met ons huidige badkamer). Voor een leuk detail kozen we voor Hexagon tegeltjes bij het wandje achter het toilet. Dat geeft net even wat extra's aan de ruimte! 

Ondanks dat het een kleine badkamer is, wilden we toch wel heel graag twee kranen.  Ons huidige badkamer heeft namelijk een dubbele wastafel en we zijn nu gewend (en verwend) geraakt aan het feit dat we allebei ons eigen kraan hebben. We kozen voor een gehele wastafel van 1 meter breed maar wel met de combinatie van 2 kranen. Kunnen we toch nog van die luxe genieten!
Het kiezen van een badkamermeubel vonden we nog het meest lastig. Eerst kozen we automatisch voor wit. Maar toen we via het computerschermpje onze gekozen badkamer zagen, was het wel erg veel wit op wit. Veel te saai en steriel. De keuze voor een andere kleur was reuze, maar uiteindelijk vielen we voor een mooie eiken houten meubel. Blij met deze keuze, het geeft precies die warmte die de badkamer nodig heeft.


We werden super goed geholpen met de keuzes die we moesten maken. Er werd echt tijd voor ons genomen en we konden zo alles rustig bespreken. Fijn natuurlijk, want een badkamer kiezen doe je niet eventjes snel tussendoor. Leuk ook dat we na het ontwerpen van de badkamer, onze badkamer nog eens 3d konden bekijken via een app. Zo krijg je pas echt een goed idee hoe de badkamer er uit komt te zien! Ondanks de kleine ruimte, hebben we al onze wensen kunnen realiseren. Zo zie je maar weer dat er met een kleine ruimte ook heel veel mogelijk is! Uiteraard wordt al dit moois gecombineerd met wat fijne accessoires. Om toch mijn eigen touch er aan te geven, koos ik natuurlijk voor roze accessoires. Ik kan niet wachten tot het zo ver is! Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van alle klus avonturen en zal natuurlijk wanneer het zo ver is, de voor en na foto's delen!

Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.