donderdag 23 mei 2019

We gaan verhuizen!

Binnen één maand een huis kopen en je eigen huis verkopen? Jep, dat deden wij! Dat het even gekkenhuis was de afgelopen anderhalve maand kun je dus wel stellen. Opeens vonden we ons droomhuis, dus binnen no time moesten we ons eigen huis verkopen. Het huis helemaal in orde maken voor de foto's en alle bezichtigingen, een aannemer fixen op korte termijn, een vloer, een keuken en een badkamer uitzoeken en alle andere ingewikkelde financiële dingen regelen. Tot nu toe heb ik nog helemaal niks van al dit verteld hier op mijn blog, dus daar was het nu wel eens tijd voor!


Waarom verhuizen?
Dat we hier niet veel langer dan 5 jaar zouden blijven wonen, stond vanaf het begin al vast. We zijn gek op ons allereerste koophuis dat we helemaal naar onze zin hebben gemaakt. Alleen stond het huis nou net niet op de juiste plek. We wilden uiteindelijk toch terug naar een groenere omgeving met meer speelmogelijkheden voor de kids.

Tijdens mijn zwangerschap begonnen we steeds regelmatiger te praten over een nieuw huis en al onze eisen. We bekeken een huis in het geboortedorp van mijn vriend en al gauw kwam ik er achter dat ik daar niet gelukkig zou kunnen worden. Mijn familie moedigde mij aan om eens bij hun in het dorp te kijken en daar zagen we dan ook vaak leuke huizen voorbij komen. Met het idee in ons hoofd van verhuizen met een hoogzwangere buik of met een newborn, stelden we onze verhuisplannen nog maar even uit. We besloten toch nog hier te blijven wonen en we lieten een mooie inbouwkast maken en gingen zelfs alvast in deze wijk op zoek naar een basisschool voor Peppe.

Onze newborn was al gauw geen newborn meer en alles leek opeens weer mogelijk. We betrapten elkaar regelmatig weer op het kijken van Funda. Al gauw hadden we meerdere bezichtigingen staan. Door die bezichtigingen wisten we goed wat we wel en niet wilden. Maar dat we binnen 2 maanden al een huis zouden vinden, hadden we totaal niet verwacht!


Wat waren onze eisen?
Een groene omgeving dus en een speelveldje of speelpleintje grensend aan de tuin. Meer vierkante meters dan we nu hadden. Een ruime woonkamer of een woonkamer met de mogelijkheid tot uitbouwen. Maar ook een iets diepere tuin ivm een eventuele uitbouw. Tijdens de meerdere bezichtigingen die we hadden, wisten we goed wat we wilden. We kwamen er daardoor al snel achter dat we liever een huis wilden die we nog helemaal naar ons wens zouden kunnen maken dan een huis wat al af was maar niet helemaal onze smaak zou zijn. Dus mocht het niet te hoog geprijsd  zijn, zodat er nog genoeg budget (van de overwaarde van ons huidige huis) over zou zijn om te de boel te verbouwen.

Hoe ging het verder?
Mijn vriend was er telkens als de kippen bij wanneer er een huis online stond en wanneer hij het al een beetje interessant vond, plande hij een bezichtiging in. Ik vond dat hij iets te enthousiast was en moest hem regelmatig even remmen. Toen ons toekomstige huis online kwam, waren we beide nieuwsgierig geworden en namen we een kijkje. Hij stond nog maar een paar uur op Funda, dus waren we ook de eerste kijkers. We waren enthousiast en deden die avond nog een bod. Twee dagen later kregen we tot onze verrassing een tegenbod en hoorden dat alle andere kijkers afgezegd zouden worden. In deze bizarre huizenmarkt hadden we nooit verwacht zo snel reactie te krijgen. Die avond nog hadden we een mooie deal gemaakt!Wat voor huis hebben we gekocht?
Een rijtjeshuis waar nog flink aan geklust moet worden, maar zeker een huis met veel mogelijkheden. Een supergroen wijkje met in de buurt een mooi kanaal. Wanneer je de poort uitloopt, sta je meteen op het speelveldje. Voor is er geen autostraat, je kan er alleen lopend komen of op de fiets. Een super veilige omgeving dus voor de kinderen. Minpuntje; de auto staat niet bij ons huis! De pakketjes bezorger zal het vast ook nog wel gaan merken (oops!). Doordat de huizen al standaard een klein uitbouwtje hebben waar de keuken staat, was de keuze al snel gemaakt om de uitbouw te verlengen in de breedte van het huis. Gelukkig blijft er dan nog 8,5 meter tuin over!Twijfels?
Doordat het allemaal zo snel ging, kwamen er bij mij de nodige twijfels. Wat overigens best logisch is bij zo'n grote beslissing. Want.. kwam er wel genoeg zon in de tuin met alle hoge bomen achter het huis? Was het wandelingetje van huis naar de auto en andersom niet iets te ver? Was het allemaal niet veel te veel werk om het naar ons zin te maken? Hoe gingen we dit allemaal doen in combi met 2 kleine kids?
Maar als ik dan weer ging denken aan onze toekomst, zag ik 2 hele gelukkige kids voor me en dus ook 2 gelukkige ouders. En dat klussen, tja met onze twee linkerhanden kunnen wij toch niet zo heel veel doen dus lekker veel uitbesteden dan maar! En als die zon niet de hele dag in de tuin zou schijnen, konden we altijd nog naar de voortuin verkassen want die is met zijn 8 meter diep ook geschikt om lekker in te zonnen! En dat wandelingetje? Ach, daar zouden we heus ook wel aan wennen! Goed voor de beweging zullen we maar zeggen.


Hoe ging het verkopen van ons eigen huis?
In het begin hebben we even getwijfeld om alles zelf te doen in plaats van een makelaar te regelen. Ik kreeg veel tips op Instagram, velen zeiden dat je er veel meer uit zou halen wanneer je het door een makelaar zou laten doen. Doordat een kennis van ons makelaar is en mijn vriendinnetje voor hem werkt, was de keuze al snel gemaakt. Heerlijk om alles uit te kunnen besteden. En echt, zonder makelaar hadden we het nooit voor mekaar gekregen wat we er uiteindelijk voor hebben gekregen. Dus de mensen op Instagram hadden helemaal gelijk; binnen een week hadden we ons huis verkocht, zie hier de prachtige foto's die zijn gemaakt!

Al gauw begon het leuke werk, al onze plannen uit denken. Heerlijk die voorpret. Nog even en we hebben de sleutel, dus gelukkig hoeven we niet te lang te wachten. Hopelijk heb ik de tijd om jullie hier zo nu en dan op de hoogte te brengen van al onze klus avonturen!
Overigens heb ik nog een tip voor de mensen die ook zitten te denken aan verhuizen maar niet durven; laat je niet gek maken door die bizarre huizenmarkt! Er is meer mogelijk dan je denkt, als je er maar snel bij bent en laat zien dat je graag wilt!


Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.