donderdag 2 mei 2019

Opbergen in stijl

Nog altijd hebben wij geen spijt gehad om een werkhoek in de woonkamer te creëren in plaats van in een apart computerkamertje op de eerste verdieping. Het is heerlijk om altijd de Imac bij de hand te hebben wanneer je dingen wilt op zoeken of muziek wilt luisteren. Maar vooral voor mij om bezig te zijn met foto's bewerken en bloggen terwijl de kinderen om mij heen spelen. Door de keuze van het String wandmeubel hebben we toch een soort werkhoekje kunnen creëren die niet alleen functioneel is, maar ook meteen een toffe blikvanger!


Omdat het meubel helemaal open is, vind ik het belangrijk dat er vooral veel moois in staat. Het is geen plek voor prulletjes, maar juist om mijn mooiste interieur accessoires op te laten pronken! Zo kies ik vaak voor mooie boeken in het rekje, of tijdschriften. Het Muuto mandje gebruik ik voor alle grote prulletjes zoals al mijn camera accessoires. Wat je natuurlijk wel houdt, is de Wifi versterker achter de Imac en de snoeren naar het stopcontact. Maar met een beetje creativiteit is dat ook zo weggewerkt.


Zo komen er steeds meer mooie items in deze pronkkast. Wat ik nog wel miste, waren handige (en vooral mooie) opbergbakjes voor mijn pennen, sd-kaartjes en andere kleine rommeltjes. Bij MisterDesign ontdekte ik een prachtige opbergset van het merk Vitra. Dat het merk wel vaker dit soort functionele en mooie organizers heeft bedacht, blijkt wel uit de populaire Vitra accessoires als de Toolbox en de Rotary Tray. Klein verschilletje, die laatste twee zijn gemaakt van kunststof terwijl deze set gemaakt is van keramiek. 


De Vitra Hexagonal Containers zijn een ontwerp van designer Jasper Morrison. Jasper is een van de succesvolste ontwerpers van voorbije decennia. Hij streeft ernaar om goede voorbeelden van minimalistisch, nuttig en verantwoord design te creëren. 
De containers zijn gemaakt in een 6 hoekige vorm, ook wel hexagon genoemd. Ik vind dit persoonlijk een hele mooie vorm en ben al vaker voor zo'n vorm gevallen. Niet alleen in mijn interieur; ik heb zelfs met het idee rondgelopen een paar hexagon figuurtjes te laten tatoeëren ergens op mijn lichaam. Je snapt natuurlijk wel dat ik daarom als een blok viel voor dit mooie setje van keramiek! Een prachtig en opvallend plekje hebben ze nu gekregen in mijn fijne werkhoekje!

Liefs, Jet 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.