zondag 12 mei 2019

Design salontafels

Heb je dat ook wel eens.. dat je een eeuwige zoektocht hebt naar dat ene perfecte item? Een vloerkleed met precies die juiste kleuren of een behangetje met een printje die jij alleen in je hoofd hebt? Dat datgeen zo lastig te vinden is, dat die zoektocht nooit lijkt te eindigen? Dat had ik dus met het vinden van een perfecte salontafel! We hebben er hier al heel wat versleten, maar nooit was het precies wat ik echt zocht. Of net te klein, niet het juiste materiaal of te onstabiel. Het moest een salontafel zijn die goed stevig was, niet te groot maar vooral ook niet te hoog. Makkie zou je misschien denken. Nou niet dus!


Na het verslijten van meerdere salontafels, was het echt hoog tijd voor wat nieuws. Mijn zoektocht had ik al bijna opgegeven, toen Flinders mij ineens benaderde voor een samenwerking. Als je Flinders nog niet kent; Flinders is een (web)winkel waar je design meubels en accessoires kunt vinden van wel 150 verschillende merken! Dat ik gek ben op design is jullie misschien al wel eens opgevallen. Naast wat tweedehands en low budget items komt er steeds meer design in huis. Dat ik er een grote zwak voor heb, kun je wel zeggen. Ik merk dat ik er minder snel op ben uitgekeken dan de goedkope prulletjes.


Bij Flinders ging ik meteen even rondsnuffelen bij de salontafels, daar zag ik al gauw twee prachtige salontafels van HAY voorbij komen. Salontafels die ik al jaren ken, maar eigenlijk zelf nooit over na had gedacht om hier aan te schaffen. De coffee tray table, bekend om zijn strakke vierkante uitstraling. En de DLM bijzettafel, bekend om zijn mooie ronde vorm en handige handvat!


De tray salontafel heeft een ideaal formaat van 60x60cm. Een perfect formaatje voor de zithoek om je kopjes thee en koffie voor je bezoek op kwijt te kunnen maar ook voor een lekkere borrelplank. Ik koos voor een mooie warme kleur grijs die perfect matcht met onze kleur muur. Hij voldoet eigenlijk helemaal aan mijn eisen; stevig, niet te groot en niet te hoog. Grappig toch dat de keuze al die tijd eigenlijk zo voor de hand liggend was?


De bijzettafel koos ik in, hoe kan het ook anders, roze! Een prachtige nude achtige kleur die mooi matcht met vele andere lievelingsspullen hier in huis. Ik vind het heerlijk dat het tafeltje zo makkelijk te verplaatsen is; je zet hem er snel even bij. Ook vind ik de combi van de salontafel met zijn rechte lijnen samen met de ronde vormen van het DLM bijzettafeltje heel fijn werken. Helemaal blij met mijn nieuwe design items!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders Design 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.