woensdag 17 april 2019

Voorjaarskriebels in de tuin

En dan is het al weer April; zonnige dagen wisselen zich af met wat koudere dagen. De folders, tijdschriften en webshops vullen zich langzaam met de nieuwste tuin trends. Bij mij begint het ook langzaam te kriebelen. Wat ik heb gemerkt de afgelopen vier jaar als eigenaar van een tuin (hiervoor woonden we namelijk in een appartement) is dat mijn tuin eigenlijk nooit af is. Elke lente heeft er wel een verandering plaats gevonden; de vijver werd een zandbak, plantjes werden vervangen en qua tuindecoratie is er ook genoeg afgewisseld. Omdat we nu druk op zoek zijn naar een nieuw huis, laten we de tuin nu zoals hij is. Dat wil niet zeggen dat ik niet een mega wensenlijst heb, want die is er natuurlijk altijd!


Ik kan echt al weer dromen over hoe mijn nieuwe tuin er uit komt te zien. Toen we dit huis kochten, hadden we nog maar een klein budget over voor de tuin dus kozen we voor veel low budget ideeën. In mijn volgende tuin wil ik het toch liever anders aanpakken, zodat hij echt helemaal naar onze wens is! Het liefste met grote grijze tegels met hier en daar wat groen. Een rotan bankje om heerlijk van de zon te genieten en een waterdichte parasol voor de zomerse buitjes. Een overkapping zou ook wel heel tof zijn, met een gezellig lounge plekje. Genoeg ideeën in ieder geval!


Terugkomend op ons tuintje van nu; we hebben altijd de hele zomer zon, de zon schijnt 's ochtends helemaal in de achterkant van de tuin en zo gaat hij langzaam richting ons huis. Gelukkig hebben we ook schaduwplekken, het is een heerlijke tuin wat dat betreft. We loungen graag op onze steigerhouten hoekbank of eten aan onze industriële buitentafel. Ook is er nagedacht over onze peuter, hij heeft zijn eigen hoekje met een zandbak in de grond die afgesloten kan worden.


Klinkt als een ideale tuin toch? Toch mag onze volgende tuin echt een stuk strakker worden dan we nu hebben. De schuttingen hier zijn nog van de vorige bewoners maar hebben we zelf antraciet geverfd met beits. Wat je niet ziet, is dat de planken één voor één loslaten waardoor er gaten ontstaan die ons een kijkje in de tuin van de buurman geven. Ook de grindtegels die we hebben omgedraaid hebben hun beste tijd gehad, om maar niet te spreken over de hardnekkig groeiende bamboe die we telkens proberen weg te halen. Ook hebben we altijd gezegd over de klimop die we toentertijd plaatste; 'als de klimop over de hele balk heen is gegroeid en bij de schuur aankomt, gaan we verhuizen'. Laat dat nou net het geval zijn. Tijd om te verhuizen dus!

Voor nu maken we het gewoon nog gezellig met wat leuke kussens en wat decoratie hier en daar en hopen we heel hard dat dit onze laatste zomer hier is! Als je benieuwd bent naar onze tuin van afgelopen zomer, lees dan eens de blogpost 'het buiten leven'. Op naar een nieuw huis en een volgende tuin!

Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.