dinsdag 9 april 2019

Verf ideetjes voor Pasen

Nadat de kerst en Valentijn spullen uit de winkels zijn, verschijnen al gauw de paas spullen daar. Al vanaf februari kun je de meest gevarieerde paaseitjes kopen en lachen de paashaasjes je toe. Ik laat me regelmatig verleiden door al die heerlijke paaseitjes, maar paas decoratie kan ik makkelijk laten liggen.


Daarom dat ik besloot dit jaar mijn eigen paas decoratie te creëren. Zoals jullie misschien van me weten, struin ik regelmatig kringloopwinkels af op zoek naar mooie pareltjes. Dit keer ging ik op zoek naar leuke spulletjes om een kleine make over te geven met krijtverf. Dit voor het aankleden van de paastafel. Bij de kringloop heb je voor een paar euro al wat leuke items om te kunnen verven. Zo kwam ik thuis met twee roze brocante borden, een simpel vaasje en een paarse kandelaar. 

Bij paasdecoratie denk ik automatisch aan pasteltintjes. Laat ik mint en roze nou toevallig al in overvloed hebben, dus besloot ik dat de paastafel nog wel wat Rebel Yellow kon gebruiken. Deze vrolijke kleur is namelijk de nieuwe interieurtrend van dit voorjaar en matcht mooi met pasteltinten. Ik ging aan de slag met de krijtverf van Rust-Oleum in de kleur mosterd geel. 


Ik besloot het niet al te ingewikkeld aan te pakken. Zo heb ik de antieke bordjes een dip dye gegeven. Misschien niet het meest originele idee, maar het geeft wel altijd een leuk effect! Ook is het erg makkelijk; je plakt het bord af met (schilders)tape en verft de onderkant in een fijn kleurtje. Twee lagen en je hebt het gewenste resultaat. Krijtverf dekt dus niet alleen goed op hout, je kan de verf ook op vele andere materialen toepassen. Het fijne is dat je niets hoeft voor te behandelen! Ik goot ook wat verf in een glazen vaasje en verfde een paarse kandelaar in dezelfde kleur. Zo zie je maar weer dat de verf op veel oppervlakten werkt! 


De paastafel is lekker zoetsappig geworden, perfect voor pasen. Nu heb ik voor maar voor 1 persoon gedekt, maar je kan natuurlijk ook servies maken voor het hele gezin! 

Wil je nou ook aan de slag met krijtverf? Zoek dan eens op Pinterest met de zoektermen 'DIY' en 'verf', zo kun je veel leuke ideeën op doen. Misschien ben je wat handiger dan ik en lukt het jou wel zo'n gaaf drips effect te krijgen (was hier namelijk mislukt). De verf van Rust-Oleum vind je o.a. bij Gamma en voor een paar euro heb je al een klein potje! Erg handig als je maar een paar spulletjes er mee wilt verven! Ik ben benieuwd naar jullie creatieve uitspattingen! 


Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.