Pagina's

dinsdag 2 april 2019

Keramiek met een knipoog

Of mijn hart sneller gaat kloppen bij het zien van handgemaakt keramiek? Ja! En als dat keramiek ook nog eens gemaakt wordt in de meest mooie (pastel) tinten en ook nog eens in een prachtige speelse vorm? Ja! Ja! Ja! Dan snap je natuurlijk wel dat ik heel blij werd toen ik het prachtige werk van Atelier W. ontdekte op Instagram. Nog blijer werd ik toen ze me vroeg of ik iets van haar werk wilde ontvangen om over te bloggen. Maar al te graag!


De W is afgeleid van Wietske, de oprichtster van Atelier W. In haar atelier in Arnhem maakt ze mallen van objecten van die ze bij de kringloopwinkel vindt. Uit die mallen maakt ze de prachtigste ontwerpen! Een schaaltje waarvan je de mooi geslepen onderkant niet goed ziet omdat het onderop zit, draait ze om en geeft ze een tweede leven met keramiek, glans en een gouden touch. Fijn weetje; zo gaat ze massaproductie en weggooien tegen!


In haar shop vind je o.a. kandelaren, (hang)potjes, schaaltjes maar ook beeldjes zoals het hertje en de baby in de gouden onderbroek. Keramiek met een dikke knipoog! Laat ik daar nou zelf ook gek op zijn! Het lieve roze poppetje met knotjes.. zo klein als ze is; een echte eye catcher! Daarbij koos ik voor de wandborden ook wel 'planeten' genoemd. Hoe vaak ik wel niet in de kringloop met zo'n glazen kristallen bord of schaaltje in mijn hand heb gestaan, puur omdat ik het zo'n prachtig ontwerp vind. In mijn brocante periode (zo'n tien jaar geleden) vond je dit soort servies al in mijn huis, alleen zijn de schaaltjes en de bordjes van Atelier W. net even een stuk hipper door de fijne kleurtjes en de afwerking. Daardoor matcht het nu perfect in mijn modernere interieur!


Op tafel als decoratie, als bakje of bordje voor wat lekkers bij de thee of gegroepeerd (met poppetje) in de kast met nog meer pronkstukken. Je kan er oneindig mee variƫren. Bij de drie planeten heb ik handige stickertjes met haakjes gekregen, om ze mee aan te muur te hangen. Maar voor nu pronken ze mooi in mijn apothekerskast. Leuk voor jezelf, maar ook leuk als verjaardagscadeau! Nog een fijne bijkomstigheid; alles is vriendelijk geprijsd dus ga vooral eens een kijkje nemen!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Atelier W.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.