maandag 4 maart 2019

Eetkamerbankje met kussen op maat

De eethoek is mijn favoriete plek in huis om regelmatig te veranderen, zo varieer ik graag met verschillende stoelen om zo een andere look te creëren. Ook zijn er in dit huis al 3 tafels gepasseerd, met als laatste aanwinst de ronde eettafel. Ronde tafels zijn al een tijdje helemaal hip en happening en zelf vind ik het leuk zo'n tafel te combineren met verschillende stoeltjes. Naast dat leek het me ook erg leuk een bankje achter de eettafel te hebben. Terwijl het misschien niet de meest voor de hand liggende keuze is om een lange bank achter een ronde tafel te zetten, leek het mij juist super tof en speels staan en een mooie opvulling voor een leeg hoekje!


Daarom oefende ik eerst een tijdje met een simpele vakjes-kast van de Ikea die ik op zijn kant had neergezet. Deze kast had ik toevallig nog boven staan dus zo kon ik kijken hoe het zou staan en zien of het wel praktisch genoeg was. Ik kon afwisselen met kussens die ik er op legde dus dat gaf al gauw een gezellig sfeertje. Al snel wist ik dat een bankje wel heel mooi zou staan! Het werden twee Besta (tv) meubels. Ik koos er voor om er deurtjes voor te zetten omdat ik dit het rustigst vind ogen. Ook heb je er daardoor extra opbergruimte bij. Een win-win situatie dus! Omdat deze kasten eigenlijk net te laag zijn als bankje, leek het me een goed idee om een kussen op maat te laten maken.


Zo kwam ik bij Nofruit terecht, zij maken maatkussens voor zowel binnen als buiten in de meest variërende soorten, kleuren en maten. Op de site vind je een handige ontwerptool die je op een makkelijke manier door alle stappen heen helpt. Ik besloot wat kleurstaaltjes aan te vragen in verschillende grijs en groen tinten. Er werd hier thuis flink gediscussieerd over welke kleur het zou moeten worden. Al gauw besloten de mannen (vriendlief & zoonlief) dat het hoe dan ook grijs moest worden, dus de mooie groene kleurtjes vielen tot mijn teleurstelling af. Gelukkig was er genoeg keuze in grijs en kozen we uiteindelijk voor 'Sunbrella Natte Grey Chine', een prachtige lichte kleur grijs die mooi zou matchen bij de bank in de zithoek.


Stiekem was ik toch wel blij dat er door de mannen unaniem werd gekozen voor grijs. Met grijs kun je namelijk alle kanten op qua kleuren, omdat het zo'n neutrale kleur is die fijn combineert. We kozen  voor een bank van 240 cm breed zodat hij helemaal door zou lopen tot de muur. Daardoor hebben we rechts van de tafel een extra zithoekje gecreëerd. Zo fijn dat we bij Nofruit precies een kussen in de juiste maat konden laten maken, deze kussen is dus 240 cm breed en 8 cm hoog. Nu heeft het bankje door het kussen de perfecte hoogte om aan tafel te zitten. Ik zit graag in het hoekje met een theetje, maar ook tijdens het eten kies ik in plaats van een stoel lekker de bank, het zit heerlijk en zo kijk ik gezellig de kamer in!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Nofruit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.