dinsdag 12 februari 2019

Hout in de slaapkamer

Wat ik vaak leuk vind om te horen, is hoe een ander ons huis ziet wanneer ze hier voor het eerst binnen stappen. Sommige dingen zie ik namelijk zelf helemaal niet meer. Het kan je soms weer een frisse blik geven op je interieur! Een paar weken geleden kwam Eigen Huis en Tuin ons huis filmen voor een binnenkijker voor het programma. Evelyn, de presentatrice benoemde natuurlijk veel opvallende dingen in ons huis, zo ook het houtgebruik in de slaapkamer. Naast het hoofdbord wat van underlayment is, is de kledingkast die over de hele rechter wand loopt ook helemaal gemaakt van underlayment. Veel hout te zien dus! Het was me zelf nog eens zo opgevallen, maar het klopt inderdaad wel. Waarom niet gewoon nog één houten item toevoegen?


Hout geeft zo veel warmte aan een ruimte en dat is ook precies wat een slaapkamer nodig heeft vind ik. In combinatie met de nude achtige kleur wand (Setting Plaster) in onze slaapkamer oogt het geheel extra warm en sfeervol. Eigenlijk kon er dus ook niet een houten stoel ontbreken in de kamer, want het is natuurlijk tof om het thema 'hout' helemaal door te voeren. Bij fonQ vond ik tussen alle eetkamerstoelen het bekende spijlenstoeltje van HAY genaamd J77 en dat leek me nou een mooie match. Het lichte beukenhout past mooi bij de rest van de kamer. Wat ik erg belangrijk vind trouwens, want heel veel verschillende houttinten bij elkaar kan al snel te druk ogen. Het stoeltje wordt vaker gebruikt als nachtkastje omdat het een fijn modelletje is wat niet al te groot is. Dit leek mij nou ook een perfect idee!


Het stoeltje is erg divers. Hij staat niet alleen leuk als nachtkastje, het is ook een mooi exemplaar voor aan de eettafel. Omdat ik veel wit in de woonkamer heb, zoals de vloer, de tafel en de muren, geeft de stoel net even wat extra warmte aan het geheel. 


Ik heb echt wel een beetje een zwak voor designstoeltjes en ik ben helemaal blij met dit nieuwe exemplaar die op zo veel verschillende manieren en op verschillende plekken gebruikt van worden! Een prachtig tijdloos model (want echt hij is al in de jaren 40 ontworpen) waar je veel kanten mee op kunt!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.