zaterdag 2 februari 2019

Binnenkijken in een jaren 30 woning vol vintage

Binnenkijken bij anderen, wat doen we dat allemaal toch graag. We gluren bij elkaar op Instagram, Pinterest, woonbladen, tv programma's en stiekem gluren we ook het liefst overal naar binnen wanneer we buiten wandelen over straat. Niets fijner dan dat!

Zelf vraag ik me wel eens af hoe het interieur van familieleden van andere interieur bloggers of Instagrammers er uit ziet. Vaak kun je wel zien dat het gevoel voor styling echt in de familie zit. Overgenomen van één van de ouders; generatie op generatie. Wat me soms opvalt, is dat je dezelfde stijl vaak terug ziet bij bijvoorbeeld een zus of een moeder. Zo ook bij ons in de familie, mijn moeder is net als ik al jarenlang weg van pastel tinten. Dit was ook al een lange tijd te vinden in het appartementje van mijn oudste zus Lisette. Nu woont ze sinds een half jaartje samen met haar kersverse man Gerko in een jaren 30 woning in Zwolle. Sinds dat ze is gaan samenwonen, heeft ze haar style helemaal omgegooid. Ze ging van wit en pastel, naar kleurrijk in combinatie met vintage en industrieel. Kijk je mee naar dit kleurrijke creatieve huis vol karakter?


Het huis met verschillende verrassende gangetjes en kamers is een hoekhuis in een gezellig straatje op steenworp afstand van het centrum van Zwolle. Lisette en Gerko vielen als een blok voor de vele karakteristieke details, zoals de en suite deur, de paneeldeuren en het binnenplaatsje. Ook om verliefd op te worden, waren de vele ramen in alle ruimtes waardoor het een heel licht huis is. Het huis was helemaal af toen zij er in trokken, zelfs de kleuren op de muren van de zitkamer en slaapkamer waren helemaal naar hun wens. Een mooie basis om hun liefde voor interieur en styling op los te laten gaan!


Lisette is echt een koopjesjager, ze heeft hier dan ook echt een neus voor. Regelmatig is ze te vinden in de kringloopwinkel en komt ze met de mooiste items thuis. Ook vind ze vaak leuke woonaccessoires bij de Action en de Wibra. Haar kunst is zo low budget mogelijk te shoppen. Zo nu en dan spaart ze voor een duurder item, zoals de witte industriële kast in de zitkamer en de werktafel in de keuken. 
Haar man, Gerko, heeft hierin ook zeker wat te zeggen. Hij kan net zo genieten van het kringloop-shoppen als haar en dit doen ze dan ook het liefste samen. Je kan zeggen dat Liset redelijk haar eigen gang mag gaan qua styling, maar wanneer hij iets niet mooi vindt, komt het er ook echt niet in. Hij ging akkoord met de roze kleur in de eetkamer, maar meer roze in huis wilt hij liever niet. Zo heeft Liset gelukkig ook aan Gerko gedacht, want op een dag verraste zij hem met een echte 'man cave'. Op hun zolder heeft ze een stoer honk gemaakt inclusief lounge bank, een televisie, bierposters en ter decoratie kaarsen in bierflesjes! Fantastisch toch?


In de keuken pronkt een oude werktafel met kruk die ze vonden in de vintage shop Heavy Stuff in Zwolle. Een echte eye catcher in combinatie met de luxe zwarte luxaflex. Voor hun doen misschien een flinke uitgave, maar mede mogelijk gemaakt door de verkoop van alle meubels uit het oude huis van Gerko. Ik hou van dat soort creatieve oplossingen! Misschien extra leuk om te weten dat de stoere touw-lampen die er boven hangen, gevonden zijn op Aliexpress. Dit alles bij elkaar geeft een heerlijk industrieel sfeertje aan hun stoere keuken! 


Boven is er een lichte slaapkamer met aan beide kanten ramen, daardoor kan er makkelijk gewerkt worden met wat donkerdere kleuren zoals de groene muurkleur en donkere meubels. Het werkblad van het bureau is een osb plaat van de bouwmarkt, gecombineerd met schragen van Ikea. 


Ze is erg tevreden met de basis van haar huis, dit verandert dan ook niet zo heel snel. Wel wordt er regelmatig geschoven met meubels en accessoires. Zo heeft ze laatst haar logeerkamer, waar nog allerlei pastel tinten te vinden waren van haar oude appartementje, verandert in een fijne vintage kamer met een naturel look.  De stoel, de koffer, de schooltas en het lampje vond ze stuk voor stuk bij verschillende kringloopwinkels. En zie je de witte trolley? Die gaf ik een paar jaar geleden een make over en gaf 'm weer door aan haar! 


Lisette vindt haar inspiratie zoals de meesten van ons niet op Instagram of Pinterest. Nee, maar onbewust pikt ze wel eens iets mee uit een woontijdschrift of wat ze ziet in de winkel of bij een ander thuis. Ze omschrijft haar style dan ook als 'een beetje van de trend en een beetje van mezelf'. Dat is dan ook duidelijk terug te zien in haar prachtige huis! 

Wanneer ik bij haar op bezoek ben, kijk ik altijd weer mijn ogen uit. Ik vind het tof om te zien hoe zij telkens allerlei creatieve low budget ideeën bedenkt en hoe zij tegen de mooiste tweedehands items aanloopt. Het geeft hun huis daardoor echt een heel persoonlijk karakter. Ook leuk om te zien dat ondanks dat iedere ruimte weer anders aanvoelt je wel ziet dat hetzelfde stijltje is doorgevoerd. In elke ruimte kom je vintage items tegen en zijn planten vooral niet ondenkbaar. Wat was het weer fijn om even een ander huis te mogen fotograferen en jullie te mogen laten mee kijken! Nieuwsgierig naar meer binnenkijkers die ik fotografeerde? Lees dan ook eens Binnenkijken bij Daan & Sebas en Binnenkijken in een appartement in Kopenhagen!

Liefs, JetGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.