dinsdag 15 januari 2019

Kinderkamer trends van 2019

Sinds de geboorte van onze tweede zoon, Nox, ben ik nog meer bezig met het stylen van de kinderkamers. Nu heb ik niet één jongenskamer te stylen, maar twee! Nu ik nog lekker verlof heb, heb ik alle tijd om mij er mee bezig te houden en ik merk dat ik het echt heel leuk vind! Ik deel dan ook wekelijks verschillende kinderkamer kiekjes op Instagram. Ik krijg regelmatig opmerkingen als 'kun jij mijn kinderkamer niet stylen' of 'heb je nog tips voor mij?'. Super tof om te horen natuurlijk! Zelf haal ik veel inspiratie van Instagram en Pinterest, echt verdiepen in de trends doe ik eigenlijk niet. Misschien wat aan de late kant, maar het leek me stiekem toch leuk om mij eens meer te verdiepen in die kinderkamer trends van 2019. En wat blijkt? Ik ging onbewust al aardig mee met de tijd!


Nude tinten
Naast dat naturel de basis mag zijn, zie je nu ook steeds meer verschillende nude tinten die met elkaar gecombineerd mogen worden. Pastels zie je steeds minder, die worden vervangen door aarde kleuren als terracotta, oker, bruin en bordeaux.

Exotisch/Botanisch
Wat je nu veel ziet zijn (jungle) dieren; tijgers, panters, apen, flamingo's, noem maar op. Op behang, beddengoed, posters, wandhangers, vloerkleden en kussentjes. Dit alles gecombineerd met veel groen en planten voor een mooi botanisch sfeertje.

Mix & match
Panterpint dekbedovertrek gecombineerd met een regenboogjes hoeslaken? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het mag! Wat nou vloeken, juist lekker mixen en matchen!

Rotan
Verschoonmandjes, boodschappenkarretjes, opbergmandjes, stoeltjes en zelfs bedjes. Rotan is helemaal terug! Door rotan, jute en riet te gebruiken, creëer je een fijne warme sfeer. Het combineert ook nog eens heel goed met het exotische thema.

Romantisch bohemian
Voor de meidenkamers zijn hemelbedjes het helemaal, gecombineerd met veel warme tinten zoals roze.

Avontuur
Ontdekken van de wereld met luchtballonnen, boten en schommels.


Wat ik voor de rest heb gezien binnen de kinderkamer trends op Instagram, is dat je vooral eindeloos kunt variëren met kratjes in verschillende kleuren en maten. Super handig voor al je speelgoed, boekwen en rondslingerende troepjes. Ook simpele houten kapstokjes zijn een musthave voor de kinderkamer, leuk om allerlei mooie dingetjes aan op te hangen. Ook hier kun je eindeloos mee variëren! Of meerdere kapstokjes naast elkaar, wat een mooie eenheid geeft. Ook zie je dat regenboogjes in vorm van kussens, posters en hangertjes helemaal hip en happening zijn!

Vorige maand verving ik toevallig al het mint in de peuterkamer voor bruin en oker tinten. Ik merkte eerder al dat deze warme kleuren heel fijn werkte in de babykamer gecombineerd met groen. Al snel kwam ik er achter dat deze tinten ook super mooi matchen bij de blauwe muur (de kleur Energizing Lake van Flexa) van de peuterkamer.
Ik verving het pastelkleurige dekbedovertrek voor een okergeel exemplaar en combineerde dit met een lekker opvallend hoeslaken. Ook het pastelkleurige slingertje werd vervangen voor een gouden slinger. Ik voegde wat rotan en rieten accessoires toe die nog geen functie hadden in de babykamer dus mochten verhuizen naar de kamer van 'grote broer. Zo kreeg de peuterkamer opeens een heel andere sfeer. Een stuk warmer en gezelliger. Net als in de babykamer kreeg dit kamertje ook een kapstokje, deze is van bamboo materiaal en had ik toevallig nog liggen in huis. Bijna alle bovengenoemde trends verwerkte ik onbewust in de kamer. Leuk om te zien hoe je alleen al door Instagram en een beetje Pinterest geïnspireerd kan worden!


Wat een kinderkamer een stuk meer warmte en sfeer geeft, is natuurlijk een vloerkleed. Ik spotte het ananas vloerkleed voor het eerst bij MisterDesign en qua afbeelding past hij natuurlijk perfect bij het exotische thema. Laat hij nou ook net die mooie kleur bruin er in hebben, een perfecte match met de rest van de tinten in de kamer. Niet geheel onbelangrijk, maar ook heel fijn en zacht om op te spelen, laten we nou net de kamer hebben veranderd in een speelkamer!


Het kon ook haast niet anders, dat dit geweldige vloerkleed een ontwerp is van Trine Andersen die het merk Ferm Living heeft bedacht. Wat mij betreft, het allerleukste Scandinavische merk dat er bestaat! De Kopenhaagse Trine heeft samen met haar man de leiding over dit fijne merk dat zij in 2005 startte. Haar stijl is minimalistisch, grafisch en soms met een retro twist.


Hierboven nog een aantal toffe items van onder andere Ferm Living en Muuto en die helemaal passen bij de trends van 2019. Een aantal favorieten die hier meteen op de wishlist zijn gezet, al deze toffe items zijn te vinden bij Mister Design! Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren met dit kamertje!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.