maandag 10 december 2018

Ikea hack met krijtverf

Doordat ik veel op Instagram zit, zie ik gauw wat trendy is. Daar heb ik geen tijdschriften, lezingen of Pinterest bij nodig. Het is een leuke, makkelijke en goedkope manier om te zien wat de trends van nu zijn. Wat mij de laatste maanden het meeste opviel, was een kast-meubel van Ikea met de mooie naam Ivar. Een vrij simpele kast die al 50 jaar in het assortiment zit maar nu weer langzaamaan zijn intrede doet in het interieur wereldje! Doordat ik de kast steeds vaker voorbij zag komen, werd ik steeds enthousiaster over dit simpele model waar je veel kanten mee op kunt. Dat is precies hoe trends bij mij werken. Hoe leuk is het dan om daar nog een eigen kleine creatieve twist aan te geven?
De keuze om Ivar te gebruiken als commode was dan ook snel gemaakt. De combinatie van het hout en de basic vorm paste perfect bij de nieuwe babykamer. Maar het werd wel iets te naturel/te houterig aan een zijde van de kamer. Ik koos al eerder om de kledingkast in het kamertje groen te verven met krijtverf van Rust-Oleum. Daardoor leek het me een goed idee om die kleur nog een keer terug te laten komen om zo weer het balans terug te vinden. De Ivar kasten worden veel gebruikt als Ikea Hack. Dus werd onze Ivar kast ook een Ikea hack; we kozen er voor om er wieltjes onder te zetten, en nu, als extra toevoeging ook nog een likje verf te geven.


Dit leek mij leuk om op een kinderlijke manier te doen, namelijk door kleine groene boogjes te schilderen aan de onderkant. Het krijtverf van Rust-Oleum leek mij hier weer perfect voor, het dekt makkelijk en snel en je hoeft niets voor te behandelen. Een super makkelijk klusje dus. Ik maakte een malletje en tekende zo de vormpjes op de kast. Daarna ging ik aan de slag met de kleur Kaki Groen.


Meestal kies ik om een meubeltje helemaal te verven in een kleur, maar ik vind dit ook wel een toffe manier om een meubeltje op te knappen. Zo kun je erg veel kanten op met krijtverf wanneer je zo'n basic kastje hebt staan. Je kan bijvoorbeeld een baan verven aan de onderkant van de kast of wat speelse bergjes, kijk maar eens op Pinterest naar de eindeloze ideeën! Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren en gaan jullie binnenkort ook aan de slag met deze fijne krijtverf. Je kunt Rust-Oleum krijtverf vinden bij GAMMA.

Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.