woensdag 14 november 2018

Spieken in de babykamer van baby no 2

Een blogpost over de babykamer hadden jullie nog van mij te goed. Dit gloednieuwe kamertje is al een paar weekjes af en met de uitgerekende datum in zicht werd het wel eens tijd om hier nog speciaal een post aan te wijden. Als je mij volgt op Instagram heb je natuurlijk al genoeg plaatjes zien langskomen van dit fijne kamertje, maar hier op mijn blog deel ik graag nog even wat extra foto's en shop-tips. Nu mijn verlof is ingegaan, heb ik hier heerlijk de tijd voor! Kijk je mee?


Zoals jullie misschien in mijn vorige blogpost over de kledingkast gelezen hebben, haalde ik mijn inspiratie van 1 specifiek plaatje van Pinterest. Met dit plaatje met veel naturel, groen en bruintinten in mijn hoofd maakte ik een moodboard. Ik verzamelde de mooiste spulletjes in een collage om te kunnen zien hoe alles zou matchen. Allereerst wilde ik graag behang vinden om een mooi statement te maken. Na het rondsnuffelen bij de wat duurdere merken behang, kwam ik toch uiteindelijk uit bij de Kwantum. Daar spotte ik het betaalbare behang Feline; een prachtig behangetje met een witte basis en groene blaadjes. Het behang zou precies passen bij mijn moodboard!


Op marktplaats vond ik al gauw een prachtige Biedermeier kast die een mooie kleur groen kreeg om zo de kleur van het behang subtiel terug te laten komen. Over de commode was ik het ook al snel eens, dat moest en zou de Ivar kast van Ikea worden. Deze grenen kast is al 50 jaar in het assortiment van Ikea en is tegenwoordig helemaal hot in interieurland! Ik koos voor de diepere versie en om de kast net iets hoger te maken, kozen we er voor om er wieltjes onder te doen. Omdat de kast redelijk smal is, kocht ik er nog een witte keukentrolley bij van de Action voor alle luiers, zalfjes en andere benodigdheden.

Ook koos ik niet voor een standaard aankleed kussen, maar het verschoonmandje van Olli Ella via de webshop Mini Norden. Een super schattig rieten mandje om je kleintje op te verschonen. Ook het boodschappenmandje van dit zelfde merk, de speentjes en het prachtige dierenboek komen uit deze fijne shop met de leukste merkjes.


Een wit simpel ledikantje van de Ikea hadden we nog staan van Peppe, dus die mocht nu uiteraard weer terugkomen. Op Instagram was ik op slag verliefd geworden op het bruine hoeslakentje van het Zweedse merk Swedish Linnen. Dit hoeslakentje vormde samen met het behang meteen een goeie basis voor de babykamer. Als je eenmaal de kleuren in gedachten hebt, vind je ze opeens overal terug en zo begon het oneindige shoppen voor de babykamer. Zo vond ik de E27 lamp van Muuto in het perfecte kleurtje bruin, het snoer mocht lekker lang blijven voor een speels effect. Bij Babypark kwam ik het bamboe rekje tegen van Kidsdepot, deze leek me helemaal tof in het sfeertje van de kamer. Hij valt lekker op tegen het behangetje en daar mee kan ik lekker variëren met alle toffe accessoires zoals de houten auto die ik voor 50 cent scoorde bij de kringloop, het lieve hertje die ik van mijn moeder kreeg (omdat het precies de goeie kleur was) en de houten blokjes die ik al in mijn bezit had.


Boven de commode koos ik voor de boekenplankjes van Ikea, deze had ik ooit aangeschaft voor Peppe's kamer maar nooit gebruikt. Nu kwamen ze goed van pas. Door het laagste plankje om te draaien, is er meteen plek om kleertjes aan op te hangen. Het bovenste gedeelte leent zich perfect om iets op te zetten, zoals een lampje (het toffe mannenlampje komt trouwens van Rietveld Licht en Wonen) of kleertjes.


Om het kleurtje terug te laten komen kocht ik het bruine kroontje van Suussies en het panda hangertje van Doing Goods. Grappig hoe deze kleur bruin zo dicht bij de kleur okergeel ligt; het gebeurde me al meerdere malen dat ik er van overtuigd was dat iets bruin was, maar wanneer ik het binnen kreeg het toch echt okergeel was. Zo kwam het dat okergeel ook zijn intrede deed in het kamertje, zoals bijvoorbeeld de prachtige wollen wandhanger van Knottingonthewalll; haar werk kun je vinden op Instagram. Ook gingen twee andere creatieve meiden van Instagram voor me aan de slag; een regenboogje werd er gehaakt en gepunnikt voor me.

Het kinderrotan stoeltje hieronder op de foto scoorde ik toevallig bij de kringloopwinkel en past perfect in het kamertje! Zoals jullie weten ben ik gek op het combineren van wat duurdere spulletjes met wat goedkopere spulletjes. Naast alle tweedehands vondsten, scoorde ik de gouden stickers en het beren postertje gewoon bij onze grote vriend Aliexpress!


Ik ben onwijs blij met dit kamertje, ik kom er elke dag even om er rond te snuffelen, dingen te verplaatsen of gewoon om op het grotere rotan stoeltje (die van de opa van mijn vriend is geweest) te dagdromen over alles wat er komen gaat. Het kamertje blijft me verbazen, omdat ik zomaar overgestapt ben van mijn pastel liefde naar zulke natuurlijke tinten. Maar het voelt goed! Waarschijnlijk heb ik de helft van alle spulletjes nog niet opgenoemd, dus vraag maar raak hoor! Voor nu ga ik nog even een paar weken genieten van de rust in dit kamertje want voor je het weet is het zo ver!

Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.