woensdag 1 augustus 2018

Opknapklusjes

Sommige interieur items in huis of in de tuin verslonzen door verkleuring of veroudering. Omdat ik niet graag dingen weggooi, ben ik regelmatig op zoek naar een oplossing om er weer nieuw leven in te blazen. Zo liggen er in huis talloze spullen verspreid die ik ooit nog eens zo'n opknapbeurt wil geven. Ondanks dat ik regelmatig dingen verkoop of weggeef, blijven er ook genoeg dingen liggen voor 'dat ene keertje opknappen', je kent het wel. Wat dat betreft ben ik echt een verzamelaar; ik gooi gewoon niet makkelijk dingen weg, ik blaas er liever nieuw leven in!


Zoals het grijze industriƫle krukje die al wat jaren in de tuin stond weg te roesten. Terwijl ik aan het denken was over een nieuwe look, bedacht ik me opeens dat het wel een goed idee kon zijn om hem eens over te spuiten. Naast dat ik graag spullen een opknapbeurt geef door te verven, vind ik spuiten ook wel een heel fijne, snelle en makkelijke oplossing.


Na al wat low budget sprays en echte graffiti sprays te hebben gebruikt in het verleden, was ik wel nieuwsgierig geworden naar de Chalky Finish spray van Rust-Oleum. Deze spray is juist geschikt als echte meubelverf tot in vergelijking met de eerder genoemde sprays. De spray heeft een matte afwerking en omdat ik al erg enthousiast was over het verven met de krijtverf van Rust Oleum wilde ik dit toch ook eens uitproberen!


Ik koos voor krijtwit. Misschien niet zo'n spannende kleur, maar wel een hele handige kleur om bepaalde interieur items weer een nieuwe frisse look mee te geven zonder dat het al te veel opvalt. Zo haalde ik laatst twee design kinderstoeltjes van de zolder die helemaal vergeeld waren geworden. Als ik dan toch aan de slag zou gaan, wilde ik ook graag die twee stoeltjes meteen meenemen en ook de rieten mand met afgebladderd roze verf. Genoeg op te knappen dus! Naast wit hebben ze ook mooie trendy kleuren als saliegroen, kakigroen, mosterd en petrol. Wie weet probeer ik een van die kleurtjes wel de volgende keer uit!


Door mijn zwangerschap leek het mij niet zo heel handig om zelf te gaan sprayen, dus keek ik deze keer vriendlief lief aan. Hij ging buiten aan de slag met de spray op een zeiltje die ik altijd gebruik voor dit soort projecten. Binnen een paar minuten was het krukje weer helemaal wit en nieuw. Geen grijs of roest meer te zien. Ik zou geen vrouw zijn, als ik zeg dat ik nog niet helemaal tevreden ben met zijn knutsel projectje. Zo zie ik dat hij de binnenkant nog een keer moet overspuiten, zodat het krukje overal strak wit is. Ook geeft het krukje nog wat af, maar met een primer er overheen is dat zo opgelost en het beschermt ook meteen je meubel! De rieten mand is ook helemaal goed gelukt en ziet er weer als nieuw uit, je ziet niets meer van het roze afgebladderde verf!

Dus mijn ervaring? Ik ben fan vanwege de snelle en makkelijke manier van het opknappen van meubels. Ben je nou enthousiast geworden en wil je er ook mee aan de slag? Bij de Karwei kun je de sprays vinden!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Rust Oleum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.