dinsdag 8 mei 2018

Het perfecte cadeau voor een peuter

Wat geef je een bijna-peuter cadeau die bijna alleen om auto's geeft? Dat vroeg ik mij al even af. Ons kleine mannetje speelt het liefste alleen maar met auto's, met de rest van het speelgoed speelt hij eigenlijk nauwelijks. Het meest blij wordt hij van een mini autootje, het liefst ook nog eens zelf uitgekozen op de rommelmarkt. Auto's in overvloed, dus dat had ik sowieso al meteen van het lijstje gestreept. Natuurlijk krijg ik op Instagram alle hypes mee qua kinderspeelgoed, met stip op 1 toch wel het wobbelboard! Misschien was dit wel het perfecte cadeau voor onze peuter?


Niet iedereen kent Wobbel blijkt wel. Vrienden en familie vroegen niet voor niets zich af waar het ding nou precies voor dient en wat je er nou mee kunt doen. Misschien oogt het dan ook in eerste instantie gewoon als een houten plank. Maar het is veel meer dan dat! Wobbel is namelijk een balansbord die het spel en het balans stimuleert. Zo kan je kind er op schommelen of op wiebelen, maar je kunt Wobbel ook gebruiken als glijbaan, huisje, bruggetje, autobaan of noem maar op. Het leuke er aan is dat het de fantasie van je kind enorm prikkelt. De kinderen verzinnen iedere keer weer een ander doeleinde. Super veelzijdig dus! 


Wel was ik erg benieuwd naar de ervaringen van anderen. Instagram was voor mij het perfecte platform om eens rond te vragen. Naast dat Instagram voor mij een plek is om te inspireren en geïnspireerd te worden, vind ik het ook een fijne plek voor het vragen van tips. Je kan zoveel mensen tegelijk bereiken. Daar vroeg ik dan ook mijn volgers naar ervaring met het wobbelboard. De meningen waren duidelijk verdeeld. Terwijl de één vertelde dat het kind het ding links liet liggen, vertelde de andere juist weer dat hij dagelijks wordt gebruikt en de kinderen steeds opnieuw nieuwe ideeën verzinnen. Na een heleboel positieve ervaringen van anderen stond mijn besluit al gauw vast. Dit zou het perfecte verjaardagscadeau zijn voor onze fantasierijke peuter!


We kozen voor een whitewash versie met vilt in baby mouse. Het vilt leek ons net even wat vriendelijker voor onze vloer. De kleur grijs vonden we vooral mooi bij het interieur passen. We vonden het wobbelboard bij de te gekke kindershop Komodonokuni. De wobbelboard is in veel verschillende varianten te krijgen, zo kun je ook kiezen voor het hout in de kleur mint en blauw. Maar er bestaan ook ronde boards en XL boards. Het vilt heb je ook in veel verschillende kleuren zoals aqua, mosterd, forest, mint, rood en nog veel meer! Je kunt 'm helemaal kiezen naar jouw eigen smaak!


Dinsdag was het dan zo ver. Het wobbelboard stond ingepakt en wel op een jarig jongetje te wachten. Bij het uitpakken was hij gelijk super enthousiast, er werd meteen opgeklommen, op geschommeld en natuurlijk ook als autobaan gebruikt. Toen de visite er eenmaal was, leek de wobbel wel een soort magneet voor de kinderen. Ze hingen er allemaal op of onder. Geweldig om te zien dat het zo'n aantrekkingskracht heeft. Ik kan nu al zeggen dat het een geslaagd cadeau was, daar gaan we nog erg veel plezier van hebben!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Komo Donokuni

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.