woensdag 11 april 2018

Vintage vondsten

In mijn vrije tijd ben ik het liefst op zoek naar mooie (vintage) vondsten. Is het niet bij de kringloop of een rommelmarkt, is het wel op marktplaats. Eigenlijk ben ik constant op zoek naar dat ene pareltje, want ik kan zo ontzettend blij worden van die koopjes! Soms als ik in huis om me heen kijk, zie ik wel in elke hoek zo'n fijne vondst. Zo krijgen de spullen in huis karakter, ieder item heeft namelijk zijn eigen unieke verhaal en dat maakt ze zo bijzonder. Laten we eerlijk wezen, dat gevoel is natuurlijk een stuk minder als je iets bij de Ikea koopt. Tweedehands/vintage items maken je huis een stukje persoonlijker vind ik, maar meteen ook unieker! En het fijne van vintage, het combineert heerlijk met design. Het is precies die combinatie waar ik zo ontzettend van houd!


Ieder jaar ga ik naar een garage sale in het dorp waar ik vroeger woonde. Heerlijk al die kleedjes afstruinen met andermans 'zooi' op zoek naar iets moois. Ik kan het nooit aan me voorbij laten gaan, omdat ik  bang ben precies dat ene pareltje te missen. Ik weet nog goed dat ik daar 10 jaar geleden een hele mooie ronde brocante tafel vond voor een tientje. Het was echt mijn favoriete tafel, dus dat soort dingen blijven bij. In die tijd was ik er ook al veel mee bezig, maar was ik vooral op zoek naar brocante meubeltjes!


Na een aantal teleurstellende jaren en elk jaar weer thuiskomen met lege handen, besloot ik het dit jaar opnieuw een kans te geven en toch weer een kijkje te nemen (stel dat je wat mist). En ja, het was my lucky day! Ik vond niet één, maar twee oude stoeltjes (eigenlijk zelfs vier, maar ik denk dat het niet heel interessant is voor jullie om te vertellen dat ik ook 2 campingstoelen scoorde maar hé, ook dat soort vondsten maken mij blij).


Op marktplaats zocht ik mij al maanden suf naar een kinder spijlenstoel om een leuk kleurtje te geven. Maar door mijn vele eisen.. één, het moest een super koopje zijn (als in weinig geld) en twee, het moest niet te ver weg zijn (als in, niet verder dan 10km).. had ik de zoektocht nog niet af kunnen ronden. Vandaar dat ik ook super blij werd toen ik deze 2 spijlenstoeltjes achter elkaar vond, een hoge voor bij de eettafel en een kleine voor het werkplekje van Peppe. Oh, wat kan een mens daar toch blij van worden. Zeven euro armer en twee mooie pareltjes rijker! Nu nog even de originele look, wat overigens ook niet verkeerd is, maar binnenkort maar eens een laagje verf geven. Zijn jullie ook zo gek op vintage & koopjes?

Liefs, Jet

1 opmerking:

  1. Gaaf hoor zulke vondsten. Ikzelf ben er al heel veel jaren gek van. Wel zo dat ik zelfs een on-line shop heb opgezet. En nog steeds met even veel plezier en spanning op zoek naar nieuwe vondsten. Dus ja ik snap het. Veel plezier met je aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.