vrijdag 16 maart 2018

Testritje op een bamboefiets

Soms krijg ik wel eens de vraag of ik wil bloggen over een onderwerp dat wat afwijkt van het onderwerp interieur. Als dit onderwerp een beetje in mijn straatje past, zie ik dit juist wel als een uitdaging! Zo kreeg ik de vraag of ik een blog wilde schrijven over het testen van een bamboefiets. Daar hoefde ik niet over na te denken, ik ben van nature een echte fietser. Dat paste dus zeker wel in mijn straatje. Dit gaf mij meteen weer de mogelijkheid om eens wat anders te fotograferen dan alleen mijn interieur! Ook stond ik eens deels voor de camera in plaats van er achter! Lees je mee over mijn ervaring?


Zoals ik al schreef hierboven, ik ben gek op fietsen. Ik doe het liefste alles op de fiets. Het is dat het soms wat praktischer is met een kleine om met de auto gaan, maar het liefste deed ik alles fietsend! Dus, een fiets testen? Graag! En niet zomaar een fiets, nee, ik mocht een fiets testen van het merk Ferander. Dit Amersfoortse merk verkoopt fietsen, gemaakt van natuurlijke bamboe. Bamboe? Ja echt! Wat je misschien niet zou verwachten van bamboe dat het erg stevig materiaal is. Zo stevig dat je er op kunt fietsen en minstens zo sterk is als staal. Hoe tof is dat? En omdat bamboe hol is, is de fiets ook nog eens superlicht. Ferander kiest bewust voor natuurlijk, milieuvriendelijk materiaal in plaats van staal of aluminium. Zij willen de wereld veranderen en beginnen bij je fiets! 


Achter de prachtige fietsen van Ferander zit ook nog eens een mooi verhaal, want de fietsen worden namelijk in Ghana  gemaakt. Het hele proces van bamboe tot fiets helpt heel wat mensen en gezinnen daar vooruit. Dankzij de koop van de fietsen hebben jongeren in Ghana een vast inkomen en heeft hun familie een mooie toekomst. De jongeren ontwikkelen vakmanschap en leren dat ondernemen zin heeft. Daarnaast levert elke frame wel 80 uur werk op!


Ferander heeft wel 11 verschillende modellen, waaronder stadsfietsen, toerfietsen, trekking fietsen, racefietsen en zelfs de allerlichtste elektrische fiets van Nederland! Ik koos voor het testen van de Blitz, omdat ik toch niet extreem lange afstanden hoef af te leggen. De stadsfiets is een stoer model waarmee je je makkelijk door de stad manoeuvreert. Hij fietst heerlijk licht en met de 8 versnellingen kun je lekker snel switchen naar je gewenste tempo. En omdat de fiets aardig brede banden heeft, zit je dus nog steviger op je fiets! Zo toerde ik in versnelling 6 trots door mijn geliefde stadje samen met mijn zus, de fotograaf, op zoek naar mooie plekken voor wat fijne kiekjes. Naast dat ik 'm echt heel fijn vind fietsen, vind ik de fiets ook zo ontzettend mooi! Je ziet duidelijk dat hij is gemaakt van bamboe en dat maakt 'm zo uniek!

Ik vond het super deze toffe fiets te mogen uittesten! Nog leuker vind ik dat de fiets echt een Amersfoortse fiets is, daar mag ik als Amersfoortse chick zeer trots op zijn! Ook zou ik willen dat ik zo'n gave fiets voor mijn deur had staan, maar helaas moet ik de fiets weer terugbrengen en weer verder fietsen op mijn simpele fietsje. Wil je alle fietsen eens bekijken of een testritje doen? Vraag dit dan aan op de webshop van Ferander!

Liefs, Jet

2 opmerkingen:

  1. Mooie fiets hoor!! En waar zijn die leuke lichtletters Wishful Thinking Doing in de stad???

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.