zondag 4 maart 2018

String wandkast

Dat een interieur-blogger prima zonder werkkamer kan, heb ik de afgelopen jaren wel bewezen. Ik ben echt zo'n type die liever in de woonkamer zit te typen of foto's na zit te bewerken dan op een afgelegen en koud kamertje ergens op de eerste verdieping. Ik wil gezelligheid om mij heen. Achter mijn Imac kunnen springen wanneer ik daar zin in heb, wanneer vriendlief bijvoorbeeld lekker staat te koken of die kleine lief aan het spelen is met zijn auto's. Zo kwam het dat mijn Imac al jaren op de eettafel stond en ik vanaf daar mijn ding deed. Er was voor de rest geen andere plek in de woonkamer waar hij kon staan, dus ik vond het al lang best. Wel koos ik bewust voor een Imac in plaats van een Macbook, omdat ik die dingen gewoon zo mooi vind. Dus waarom niet gewoon pronkend op de eettafel?


Door de veranderingen in de woonkamer zoals de overstap van een grote naar een kleine bank, hadden we zomaar opeens extra ruimte over. Ruimte om nieuwe hoekjes te creëren, dus ook voor nieuwe mogelijkheden! Bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een klein werkhoekje. Dat klonk toch wel erg aantrekkelijk. Toen ik vriendlief vertelde over mijn plan, was hij nog enthousiaster dan ik. Hij vond de Imac toch al een lange tijd enorm in de weg staan en wilde graag de eettafel terug! 


In mijn 'Scandinavische periode' volgde ik veel Zweedse, Deense en Noorse Instagram feeds. Ook op Pinterest pinde ik me helemaal los op al die mooie plaatjes. Wat was ik toch gek op hun stijltje! Één ding wat mij het meeste opviel in al die mooie huizen, was het String meubel. Vanaf het begin was ik al helemaal weg van dit minimalistische strakke ontwerp. Ondanks dat mijn smaak steeds meer veranderde, bleef dit meubel hoog op mijn lijstje staan. Ik wist dus al gauw dat dit droommeubel eindelijk van mijn lijstje gestreept kon worden nu we er de perfecte ruimte voor hadden!


Wat je vast al heb begrepen is dat String een Scandinavisch merk is. Gestart in 1949 toen Nils Strinning, een Zweeds architect, het String kasten systeem ontwierp. Een echte design klassieker dus! Het succes komt door zijn eenvoud en de ongekende vele mogelijkheden.
Bij het String opbergsysteem heb je allerlei verschillende elementen. Je kunt het systeem helemaal naar eigen wens maken. Met diverse onderdelen en verschillende kleuren is de serie geschikt voor iedere ruimte en voor elk interieur. Zelf koos ik voor een bestaande combinatie van MisterDesign, de String wandkast combinatie 13. Deze bestaat uit 3 legplanken en een bureaublad desk. Naast deze combinatie bestelde ik nog los het tijdschriftenrek er bij. Je kunt ook kiezen voor andere extra's, zoals bijvoorbeeld een kastje met deurtjes of met glas. Alles is mogelijk! Dat maakt het nou ook zo tof en wat nog leuker is, dat je je meubel altijd verder kunt uitbreiden.


De wandkast leent zich perfect voor dit wandje, hij neemt amper ruimte in beslag en door zijn minimalistische en witte ontwerp oogt het nog steeds erg rustig. Ook kan ik nu oneindig stylen met allerlei leuke accessoires, boeken en tijdschriften. Het is zo heerlijk om in het hoekje te zitten. Het voelt echt een beetje als een afgeschermd plekje, wat erg fijn werkt! Ik vind het echt een toevoeging aan de woonkamer! Wat vind jij er van en waar werk jij het liefst?

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign 

2 opmerkingen:

 1. Je hebt een prachtig werkhoekje gemaakt!
  Ik ben gek op het String opbergsysteem en wacht op het moment dat ik er eentje kan aanschaffen.
  Bij mij zal ie op de werkkamer komen te hangen.
  Niet in de vorm van een bureautje maar de kleinste met 3 plankjes :-)
  Nog een vraagje off topic: de kleine, gekleurde boompjes (oid) zie ik steeds terugkomen op jouw foto's en ik ben verliefd.
  Mag ik vragen waar je ze vandaan hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!
   Jij bent dus net zo'n fan van String als ik :) Klinkt leuk!
   De boompjes zijn te leuk he? Deze zijn van het Russische merk Mysoulmateplace.. ze hebben nog geen webshop, maar je kunt ze vinden op Instagram en daar je bestelling doen!
   Liefs

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.