vrijdag 23 februari 2018

Kleur bekennen

Wanneer je als interieurblogger merkt dat je geen foto's meer maakt van je slaapkamer, dan weet je dat het tijd is voor een make over! Na twee jaar tegen een lichtgrijze kleur aan te hebben gekeken, was het toch echt tijd voor wat vernieuwends. Het blog-event van Fonq gaf mij dat kleine zetje die ik nog nodig had. Daar sprak de hoofd redactrice van Elle Decoration. Ze had het er over dat iedereen al 50 jaar veilig voor witte muren kiest en dat daar maar eens verandering in moest komen! Weg met al dat wit, ga de uitdaging aan en ga kleur bekennen! Ze bracht het zo enthousiast en vol motivatie, dat ik door haar woorden toch wel enorm werd geïnspireerd! Tof toch als je zoiets kan overbrengen?


De kleur 'Setting Plaster' van Farrow & Ball vond ik al een lange tijd een mooie kleur, hier en daar zag ik op Instagram deze zalm-achtige kleur voorbij komen en wat een gaaf effect gaf dat! Ik had alleen nooit een wandje in huis die er geschikt voor was. Tenminste dat dacht ik. De slaapkamermuur schreeuwde blijkbaar al een lange tijd om deze kleur, alleen had ik het zelf nog niet helemaal in de gaten. Toen ik na ging denken over een nieuwe kleur wist ik het opeens! Die kleur moest en zou het worden.


Net als met het groene wandje, vond ik het fijn om even af te kunnen kijken bij anderen. Hoe staat de kleur? Hoe matcht het met andere tinten? Hoe combineren anderen de kleur? Allemaal vragen waar ik dan makkelijk en snel antwoord kop kan krijgen. Zo fijn om dan al een goede indruk te krijgen van een bepaalde kleur. Daarom ook dat ik liever kies voor 'bekende kleuren', dan weet ik zeker dat het niet mis kan gaan. Ik doe dus altijd graag research naar een kleur voordat ik deze zelf aanbreng. Ik zoek vaak de kleur op Pinterest, maar ook op Google en onder hashtags op Instagram. Pas wanneer ik een helder beeld heb van een kleur, kan ik de beslissing maken. Gelukkig vond ik genoeg inspirerende plaatjes online en was mijn keuze snel gemaakt!


Met een wand die schuin afloopt en op de hoogste plek 3,5 meter is, verf je niet eventjes snel je muurtje een andere kleur. Vriendlief moest mij assisteren, want ik moest de hoge ladder op. Deze klus klaar je niet even in je eentje. Doodsbang dat die ladder opeens onder me wegglipt. En omdat het toch al weer twee jaar geleden (een gegronde reden) was dat de vorige kleur er op ging, hielp meneer met frisse tegenzin (bestaat dat überhaupt?) mee!


De kleur heeft mooi uitgepakt, ondanks dat het een knallende kleur is, is hij wel ontzettend warm. Het geeft een gezellig, romantisch sfeertje. Omdat de kleur zo bepalend is, heb ik gekozen om het te combineren met wit en naturel tinten. Ik hing de prachtige XL poster van handgeschept papier van Na Design op om het geheel te breken. De kleur van de libelle matcht mooi met de muur en geeft zo een rustige uitstraling bij de rest. Wat zullen wij hier lekker slapen! En .. durf jij kleur te bekennen?

Liefs, Jet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.