zaterdag 27 januari 2018

Verrassend groen op de muur

Wit, witter witst. Dat was een tijd geleden de trend, ja echt alle muren wit en dan het liefste alleen maar witte en zwarte accessoires. Gelukkig is die trend langzaam voorbij gegaan, zoals dat met trends gaat natuurlijk, want als ik daar nu op terug denk vind ik het maar saai en kil. De trend is steeds meer kleur in huis te halen met lekker opvallende kleurtinten op je muur! Op Instagram zie ik de één na de ander witte muurtjes overschilderen in toffe opvallende kleuren. Donkerblauw, donkergroen, oud roze. Alles mag weer! Logisch toch dat mijn handen daar van gaan jeuken?


Sinds ik het kleine muurtje achter de apothekerskast een kleurtje heb gegeven, weet ik dat ik niet meer zonder wil. Het geeft zo'n gezelligere uitstraling dan alle muren wit te hebben. Een hele muur durf ik niet aan, maar dit muurtje leent zich er perfect voor. Begin lente kleurde het muurtje licht roze, de kleur 'sensueel' van Histor. Het machte perfect bij alles in huis en gaf een frisse zomerse uitstraling. Hoe blij ik ook met het kleurtje was, in de winter begonnen mijn handen weer te jeuken en tijdens een verfklus verfde ik de muur spontaan mint. Ai, verkeerde keuze maar ik kon niet meer terug!


Zodra er een kleur op de muur zit waar ik niet meteen enthousiast over ben, houd ik een bepaalde onrust. Onrust omdat ik het toch weer anders wil. Dus na deze verkeerde keuze ging ik een dag er na naar de bouwmarkt voor een oud roze tint. Ik koos een mooie kleur, maar hij bleek toch wat aan de paarse kant. Overigens wel een warmte tint en het stond prima, dus hij kon er mee door. Maar met een roze lamp en een ixxi met roze er in werd het me toch wat te roze. Geen blijvertje dus, ik besloot er dit keer een maandje over na te denken. Impulsief keuzes maken is nooit handig!

Ik moest juist op zoek naar een mooie tegenhanger, de accessoires in huis zijn over het algemeen allemaal mint en roze. De muur moest juist een totaal andere kleur krijgen zodat al die accessoires er beter uit zouden spatten. Even spookte 'denim drift' door mijn hoofd, de kleur van het jaar 2017 van Flexa. Eindelijk kan ik deze mooie tint waarderen, ja het duurt bij mij altijd even voordat ik een trendy kleur mooi ga vinden! Zo heb ik nog steeds niet echt warme gevoelens bij de kleur van 2018 'heartwood'. Ondanks mijn nieuwe liefde voor 'denim drift', wist ik dat hij hier niet helemaal tot zijn recht zou komen. Nee, ik moest op zoek naar een groene tint!


Wanneer je je ogen open houdt, kan je zo je droomkleur tegenkomen. Zo spotte ik een prachtige kleur groen bij @kinderkamerstylist op Instagram! Zo fijn om even bij andere mensen af te kunnen kijken, heerlijk om zo geïnspireerd te worden! Die kleur maakte me meteen blij, een groene tint met een beetje blauw er door. Of andersom? Soms vind ik iets groen, dan vind een ander het blauw. Wanneer ik iets echt blauw vind, vind die ander het weer groen. Hoe dan ook, blauwgroen dus! De kleur NCS S5010 B90G, te vinden bij Karwei.


Met volle enthousiasme en zekerheid ging ik richting bouwmarkt. Ik werd toch weer even afgeleid bij het zien van alle al die honderden kleurstaaltjes. Toen de verf-meneer op een staaltje de kleur liet zien die ik in gedachte had, begon ik opeens te twijfelen. Hij leek totaal anders! Ik dacht aan mijn vorige keer toen ik met een code in mijn telefoon toch uiteindelijk koos voor een andere kleur, omdat ik verleid werd door al dat moois op die staaltjes. Wat ik dus had geleerd van de vorige keer, is dat ik altijd voor mijn eerste keuze moet gaan! Toen eenmaal thuis toen de kleur er op zat, bleek hij inderdaad precies zoals ik had verwacht! En guess what? Hij is exact dezelfde kleur als mijn Muuto storage basket! Een kleur die ik onwijs mooi vind, maar hier niet helemaal paste. Nu zeker wel!


Ik wil jullie nog een kleine tip geven als je net zo'n twijfelkont ben als ik. Zodra je een toffe kleur bij iemand heb gespot en je de kleurcode weet, ga dan vooral niet twijfelen als je weer alle andere kleurstaaltjes ziet. Het staaltje kan lang niet zo goed de kleur weergeven als dat jij het op een foto heb gezien (mits de foto extreem bewerkt is natuurlijk). En wist je dat de bouwmarkt je altijd kan helpen met een kleurcode? Ook al is het een kleur van een ander merk, zij kunnen meestal die kleur wel voor jou mengen! Hierboven nog even een collage van al de verschillende kleuren! Welke kleur is jouw favoriet? 

Liefs, Jet

7 opmerkingen:

 1. Welke kleur is de tweede? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kleur, ik ben op dit moment ook in twijfel over de kleuren.Seagreen die ik momenteel op de muur heb is toch net wat te soft, deze kleur is een goede kanshebber. Bedankt voor je inspiratie! Groetjes Greta @binnen_bygreta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk en inspirerend, weer! ��
  Lizzy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen over je zoektocht... die kleur matcht prachtig bij je interieur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In één woord; geweldig! Wat een prachtige kleur en wat matcht ie geweldig met de rest van jullie interieur! Vind deze echt de allermooiste tot nu toe! Geode keuze dus! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd zo gek..ik zie mijn reactie er niet bij staan (Heb ik vaker als ik op een blog reageer) Ik wilde zeggen dat ik de kleurencombi prachtig vind! De pink toucan spaarpot staat hier trouwens ook hoog op mijn wishlist! Stiekem duimen dat we de stoel winnen voor ons nieuwe huis�� liefs, lotjes_kiekjes

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.