donderdag 25 januari 2018

De 10 meest gestelde vragen op Instagram

Als je mij al een lange tijd op Instagram volgt, weet je dat ik altijd probeer te antwoorden op de vragen die ik krijg. Soms kan het gebeuren dat ik de vraag niet heb gezien, omdat reacties vaak worden ondergesneeuwd door likes en je maar tot een bepaald aantal likes kan terugkijken. Zomaar ben ik dan reacties kwijt of ik weet niet meer precies onder welke foto de vraag nou is gesteld. Om het jullie makkelijk te maken, geef ik antwoord op de meest gestelde vragen!

Waar komt je apothekerskast vandaan?
De apothekerskast, mijn trots in huis, vond ik na een zoektocht op Marktplaats. De kast schijnt uit de jaren 40 te komen. Een vrij uniek exemplaar zou je denken, toch zie ik regelmatig soortgelijke kasten op de webshop Old Basics. Wel voor het dubbele dan wat ik er voor heb betaald, maar je moet er wat voor over hebben om zo'n klassieker in huis te willen halen! De lage Biedermeier kast die in de woonkamer staat en de Biedermeier kast in Peppe's kamer zijn ook gevonden op Marktplaats.


Welke kleur grijs heb je gebruikt in de kinderkamer?
In de kinderkamer maar ook in de slaapkamer zit er een zachte kleur grijs op de muren. Niet te kil, niet te blauwig, niet te bruinig, niet te donker, gewoon de perfecte kleur grijs als je het mij vraagt. Ik denk dan ook wel dat dit by far de meest gestelde vraag is. Vroeg jij je het stiekem ook altijd al af? Dan help ik je graag, het is de kleur IG PS 1027 van Karwei!


Waar komt de vaas met de mint-kleurige onderkant vandaan?
De vaas doet je misschien een beetje denken aan de populaire Elevated vaas van Muuto. Ik vond deze topper voor een leuk prijsje bij de outlet van Nijhof (grote woonwinkel in Baarn). De onderkant was in terracotta kleur, ik heb 'm zelf een likje verf gegeven! Ik gebruikte de kleur 'linden' van Dubbel Leven Krijtverf, mijn favoriete kleur die ik regelmatig gebruik voor meubels, speelgoed en accessoires (en daar heb ik meteen nog een vraag beantwoord). Dekt overigens perfect. Ook kun je voor dit soort klusjes makkelijk muurverf gebruiken! En voorbehandelen? Neejoh, totaal niet nodig!


Waar zijn jouw 'witte' vloeren van?
Beneden hebben we een laminaat vloer van Quick Step genaamd 'classic'. Boven hebben we laminaat van Douwes Dekker, namelijk 'tijdloos eiken wit'. Beide geen spierwitte vloeren, maar wel hele lichte vloeren met een kleine bewerking er in. Allebei in dezelfde prijsklasse volgens mij. Als ik zou moeten kiezen tussen die twee? Ik vind persoonlijk die van Douwes Dekker een betere kwaliteit hebben, de nerven die je ziet vind ik zo ontzettend mooi en het materiaal is een stuk steviger!


Waar is het slingertje van in de kinderkamer?
Die vraag krijg ik standaard wanneer ik een foto post met het pastelkleurige slingertje. Een lieve kennis maakte het slingertje voor mij als kraamcadeau! Hij blijft leuk he? Helemaal in de perfecte kleurtjes van het kamertje! Ze wilt graag dat hij uniek blijft, dus maakt ze helaas niet op aanvraag! Oh en het mint kleurige autootje? Die vond ik in de kerst sale van Kwantum, lichtblauw was hij met een kerstboompje er op vast gebonden. Ook hier gebruikte ik mijn lievelings krijtverf voor!


Waar maak jij je foto's mee en hoe bewerk jij ze?
Mijn foto's maak ik met mijn spiegelreflex camera, de Canon 70D. Ik gebruik over het algemeen altijd een 17-55mm lens. Ik zet de foto's altijd na het maken op mijn computer, daar bewerk ik ze met het fotobewerking programma 'Lightroom'. Ik maak ze een stuk lichter en wanneer nodig wat rechter. Twee makkelijke vlugge handelingen! Daarna zet ik ze op mijn telefoon, ik bewerk de foto's meestal nog wat extra na op Instagram zelf.  Zoek jij trouwens nog een bewerkings app voor je foto's? Lightroom vind je ook als app, maar ook de app Snapseed heeft dezelfde fijne functies! Tegenwoordig kun je in Instagram zelf ook veel bewerken, zoals foto's lichter maken.


Welke kleur wit heb jij op je muren?
Huh? Ja echt, deze vraag hebben ze me al vaker gesteld. Je denkt, wit is toch wit? Wij kozen voor RAL 9010, een créme achtige kleur wit. Leuk weetje als je nog twijfelt tussen deze of echt sneeuwwit. Bij kozijnen en stopcontacten wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van RAL 9010. Ik zie het zelf ook met meubels, die zijn haast nooit helemaal spierwit. Wanneer dat wel zo is, steekt het echt heel erg af en oogt spierwit soms bijna blauw. Het is een net wat koelere tint, terwijl RAL9010 een stuk warmer oogt. RAL 9010 is dan ook de best verkochte witsoort!


Welke maat en kleur heeft jullie bank?
Onze nieuwe bank is van de Trendhopper, het model heet Barletta. Een populaire bank, maar er is zo veel keuze aan stoffen om maar niet te zwijgen over de keuze van de elementen. Om misschien je keuze iets makkelijker te maken, wij kozen voor 2 elementen van 120cm in de kleur Berlin Grey! Zelf speur ik altijd eerst Instagram af onder de hashtags van een bepaald merk, zodat ik een beetje een idee krijg van een product. Dit kan je keuze soms ook makkelijker maken!


Waar is jullie klok van?
De flipklok is groot favoriet, ik heb al vaak de vraag gehoord waar die vandaan is. Ik kreeg de klok als cadeau van al mijn vrienden op mijn 30e verjaardag, nog steeds iedere dag blij mee. Toen de tijd verkocht VintageLab15 de klok, nu helaas niet meer. Maar als je googelt op 'flipklok' en 'Karlsson' vind je genoeg hits!


Is je huis altijd zo netjes als op de foto's?
Oké, deze vraag wordt niet vaak gesteld op Instagram maar wel wanneer ik mensen in real life zie. Soms ontmoet ik wel eens volgers, bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje, de vraag die zij mij altijd stellen is 'is je huis altijd zo netjes'? Ik vind dat zo grappig om te horen. Nee hoor, ons huis is niet altijd zo netjes. Maar wie wilt er nou rotzooi zien op een foto? Ik ben stiekem best een sloddervos en tuurlijk gooi ik die zooi aan de kant wanneer ik een foto maak. Laatst deelde ik in mijn stories op Instagram een filmpje van ons huis in real life, overal waar je keek lag troep. Chaos bijna! Ik knoopte er meteen een poll aan vast 'more real life mess in 2018?' en ja hoor, 97 % antwoordde JA! Wie weet wijd ik hier nog eens een blog aan!  

Zo heb ik opeens een hele blogpost gevuld met een aantal veelgestelde vragen inclusief antwoorden. Wie weet heb ik zomaar ook eens een vraag van jou beantwoord! Op Instagram mag je natuurlijk vragen blijven stellen, ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Reageer ik niet? Dan komt het misschien omdat ik geen bericht heb gekregen van jouw vraag en zal ik het gewoon nog eens proberen als ik jou was! En wil je weten waar een bepaald product vandaan is of van welke merk het is? Dan is het handig even op de foto te tikken, zo zie je meteen de tags van winkels of merken!

Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.