zondag 3 december 2017

Voor, na en nu

Drie jaar geleden rond Sinterklaas, sliepen wij voor het eerst in ons huidige woning. Na zes weken flink klussen en opknappen, was het huis eindelijk bewoonbaar en naar ons smaak. Al drie jaar lang mogen we genieten van dit heerlijke huis. Het huis waar we met z'n tweetjes begonnen zijn, maar waar we nu echt als gezinnetje leven. Het leek me leuk een kleine terugblik te doen op die tijd. Welke keuzes maakten we toen? Zijn we nog steeds blij met deze keuzes? Zouden we het bij een nieuw huis totaal anders doen?


Één ding wist ik heel zeker. De basis van ons huis wilde ik heel graag wit hebben. Naast de muren, kozijnen en deuren kozen we ook voor een witte (gemêleerde) vloer. Ik vind de vloer nog steeds een goede keuze, de meubels en accessoires komen er erg mooi op uit. Zo licht en ruimtelijk. Maar of de vloer praktisch is? Het eerste anderhalf jaar vond ik van wel, maar sinds de komst van Peppe zouden we eigenlijk wel elke dag de stofzuiger er door heen moeten halen. Elk kruimeltje en zandkorreltje zie je liggen. 
Voor een volgend huis lijkt me een grijze vloer (pvc betonlook bijvoorbeeld) ook wel heel gaaf. Dat geeft zo'n mooie strakke uitstraling, maar zou misschien net zo onpraktisch zijn als een witte vloer. Ook vind ik een houten visgraat vloer erg mooi, dat zou het huis een totaal andere sfeer geven door de extra warmte die het geeft.


De keuken, ook daar kozen we voor een witte basis. Het lichtgrijze blad van graniet vind ik nog steeds een goede keuze en zou ik bij een volgend huis waarschijnlijk weer kiezen. Ik ben iedere dag nog erg blij met de keuken. Wel zijn er al wat aanpassingen geweest door de jaren heen. Mijn vriend droomde van een bar, dus die kreeg hij. De bar stond dan ook wel tof met de stoere barkrukken er  maar in de praktijk bleek dat we er eigenlijk nooit aan zaten. Zo maak je keuzes waar je in eerste instantie helemaal blij van wordt, maar waar je later spijt van krijgt. De bar hebben we uiteindelijk weggehaald en een vitrinekast voor in plaats gezet voor extra opbergruimte. Ook kozen we voor een spatscherm achter het fornuis, nu drie jaar later hebben we deze weggehaald omdat een strakke muur ons veel mooier leek. De juiste keuze, alleen ben ik nog flink aan het nadenken wat daar nou de perfecte kleur zou zijn.


Omdat ons budget het niet meer toeliet, hebben we de badkamer en wc gelaten zoals het was. Ook hebben we door het hele huis toen gekozen voor simpele goedkope witte deuren. Oké, ze zijn mooi wit en zijn veel beter dan de vergeelde deuren die er eerst in zaten maar ik droom nog steeds van mooiere deuren om het plaatje compleet te maken. En dan het liefst met een zwarte deurpost, dat geeft zo'n sjieke, strakke uitstraling. Ondanks mijn affectie tegen zwart, vind ik stiekem zwarte details helemaal te gek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte kraan of zwart stopcontact? Om maar niet te spreken over stalen deuren. Dromen mag altijd!  Wat ik heb gemerkt is dat je bij het kopen van een huis nog lang niet alle mogelijkheden kent en daardoor soms de verkeerde keuzes maakt. Zo kozen we beneden bij ons witte laminaatvloer voor plinten in dezelfde kleur als de vloer. Inmiddels weet ik, sinds het leggen van een nieuwe vloer op de bovenverdieping, dat er super mooie hoge witte plinten zijn. Die geven het geheel net even een strakkere look. Had ik dat toen maar geweten!


Qua stijl is ons huis natuurlijk ook flink veranderd. In die tijd was ik helemaal idolaat van de Scandinavische stijl; alles zwart wit. Langzaamaan ging al het zwart er uit en werd dat vervangen voor pastel. De witte muren kregen of een kleurtje of een behangetje. Ook kwam er steeds meer hout en tweedehands in. Dit heeft ons huis een warmere en persoonlijkere sfeer gegeven!

Ook kozen we toen voor een behoorlijk grote bank die de hele muur in beslag nam, dit bleek uiteindelijk toch niet zo heel praktisch te zijn. We hadden nog amper plek voor andere meubels of het creëren van leuke hoekjes. We hebben nu dan ook besloten een slagje kleiner te nemen, zodat er veel meer ruimte ontstaat in de kamer. Dit was hard nodig, nu die kleine meer speelruimte nodig heeft. Zo zie je maar weer dat je door de jaren heen andere keuzes maakt doordat je andere dingen belangrijker vind. Nu drie jaar later, vele stijlen, meubels, kleuren en keuzes verder genieten we nog steeds vol op van het huis. Ik durf steeds vaker de muren een likje verf te geven of even een gaatje te boren. Het huis is echt gaan leven door de jaren heen, het is echt 'ons huis' geworden. Heerlijk om een koophuis te hebben en het steeds meer 'eigen' te maken en steeds meer dromen te mogen realiseren. Het is nooit af, je blijft altijd bezig. Maar wat vind ik dat toch een heerlijke bezigheid!

Liefs, Jet

6 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om te zien, zo'n voor- en na-foto's :D En man, wat een verschil! Jullie hebben er idd echt een gezellige, mooie plek van gemaakt. Niks zo leuk als je 'eigen stempel te zetten' op een huis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gezellig blogbericht en wat een mooi huis. Leuk om te zien hoe het eerst was en nu is. Zo sfeervol, geniet ervan! Fijne avond!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Één woord: toptalent :)

  mypink_lemonade

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Like the style very much. The fresh and peaceul feeling just make me feel comfortable. I've ever read an article about sheer curtains on home decoration and it is also very good.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een veranderingen in korte tijd. Erg leuk om de foto's zo naast elkaar te zien vanuit dezelfde hoek genomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.