zondag 24 december 2017

Kerst tafel 2017

Met wat gezellige kerstdeuntjes op de achtergrond, begon ik vandaag vervroegd aan het dekken van de kerst tafel. Ik wilde toch eerst even testen of het nou net zo zou worden zoals ik het in mijn hoofd had zitten. Tweede kerstdag mogen wij namelijk hier de familie ontvangen, extra reden om eens alles uit de kast te halen voor een gezellige table setting!


Ondanks 'crappy light season' toch geprobeerd het sfeertje vast te leggen met als resultaat wat crappy / minder witte/ soms wat vies gekleurde foto's. Real life is soms zo veel beter! En ja, crappy light season? Ik hoor jullie denken 'waar heeft ze dat nou vandaan?'. Het is een heerlijke term die ik de laatste maanden veel heb langs zien komen op Instagram. Want was het de afgelopen tijd toch vaak donker in huis vanwege het grauwe (regenachtige) weer. Foto's maken wordt dan een stuk lastiger. Het zinnetje heeft dan ook regelmatig door mijn hoofd gespookt, zo ook vandaag. Maar hey, hoe donkerder het buiten het is, hoe gezelliger het binnen wordt met alle lichtjes en kaarsjes.


Maar goed, even terug weer naar de kerst tafel! Dit jaar had ik eindelijk reden om goud bestek te kopen, ik vond dit al een lange tijd zo mooi. Het ziet er zo feestelijk en stijlvol uit en matcht met verschillende kleuren. Zelf ging ik natuurlijk voor wat roze accenten. Al even ben ik op zoek naar mooi servies dat bij mijn style past, maar helaas heb ik nog niets gevonden waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Het servies werd dus basic wit, met als grappig detail de bordjes van Design Letters met de letters X, M, A en S.


Het witte kanten gordijn van de Ikea werd weer tevoorschijn gehaald en dient als tafelkleed, super chique zo! De gouden sterretjes en papieren boompjes van de Hema zijn leuk voor wat extra styling. De lichtjes er bij maken het plaatje compleet. Ook de cadeautjes werden natuurlijk in style ingepakt, een wit papiertje met gouden stippen met als finishing touch een roze strikje. 
Met het boek 'Shoot' van Zilverblauw ging ik ook nog even aan de slag voor het toffe 'bokeh' effect. De lichtjes zijn nu gezellige hartjes geworden. Hartjes die ik jullie het liefst allemaal wil toesturen, ik wens jullie daarom ook hele fijne dagen toe met veel lieve mensen en gezelligheid!

Liefs, Jet

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.