donderdag 7 september 2017

De hulpvraag | Groene make over

Samen met Intratuin mag ik deze maand aan de slag gaan met een wel heel tof project met betrekking op kamerplanten. Dat kamerplanten al een lange tijd hot zijn, hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Bij ons in huis komen er beetje bij beetje ook steeds meer planten bij, maar ik ben nog wel (letterlijk) een groentje op plantengebied. Ik laat mij het liefste inspireren op Instagram en Pinterest zodat ik een beetje weet wat de trend is. Zo staat hier bijvoorbeeld het bekende Pilea plantje, ook wel het pannenkoekenplantje genoemd, te pronken in huis. Ook de hippe Monstera, de bananenplant en de Alocasia Zebrina (die met die mooie zebra vlekken op de steel) hebben hun intrede gedaan in huize MissJettle & co. 


Door de jaren heen ben ik planten steeds meer gaan waarderen, ik merk dat ik ze daardoor ook steeds beter verzorg. Trouw geef ik mijn plantjes twee keer per week water en geef ik ze zelfs nog wat extra aandacht door het gebruiken van een plantenspuit. Ik beleef er echt lol aan als ik zie dat er weer een nieuw blad aan zit te komen of de plant enorm snel groeit in een korte tijd. Ik heb zelfs laatst wat gestekt! Ben ik dan nu zelfs groene vingers aan het ontwikkelen?


Planten passen in elk soort interieur, dus ook bij een licht interieur met kleuren. In mijn interieur in combinatie met pastelkleuren geeft het juist net een stoerder karakter. Het geeft net even dat extra contrast. Ook vind ik het een eigenwijs tintje geven als ik potten gebruik in verschillende kleuren.

Als je kijkt naar mijn planten zie je wel dat ik er nog heel voorzichtig in ben. Ik kijk af bij anderen en kies die zelfde plantjes. Wanneer ik in een tuincentrum sta, vind ik het nog best lastig zelf planten uit te kiezen. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Daarnaast ben ik ook redelijk voorzichtig in het stylen van planten. Op maar een paar plekken in huis staat een plant, het liefste in een hoek of op een kastje. Vaak alleen, terwijl het misschien wel heel tof is een paar planten in een groepje bij elkaar te zetten in verschillende potjes. 


Ik denk zelf dat ik veel meer met planten kan doen dan dat ik nu doe, meer lef kan hebben. Zelf lukt dit me nog niet helemaal. Ik vind het soms best lastig planten te combineren met mijn rustige en lichte interieur, ik ben bang dat het gauw te druk wordt. Zelf ben ik niet zo'n urban jungle typetje, maar er mogen zeker wel meer planten in huis komen! Er is dan ook één vraag die maar door mijn hoofd blijft spoken en dat is; 'Op welke manier kan ik kamerplanten het beste combineren in mijn rustige interieur?'


Met die hulpvraag wil ik deze maand aan de slag gaan. Helemaal leuk dat ik jullie eindelijk mag vertellen dat Intratuin mij die kans heeft geboden me hier bij te helpen! Heel binnenkort mag ik samen met een stylist shoppen bij de Intratuin voor een mini make over. Ik hoop dat de stylist mij advies kan geven over planten en hoe ik deze het beste kan stylen. Ook hoop ik dat ze me kan helpen in hoe ik meer groen kan toevoegen zonder dat het meteen te druk wordt in huis! Mijn net pas ontwikkelde groene vingers beginnen al te jeuken bij het idee. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van het shoppen en de mini make over! 

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Intratuin

3 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk zeg. Ik zelf ben wel een plantenfreak. In mijn huiskamer staan er al 9. Ik denk dat een hangplant in je huis mooi zou passen. Neemt niet te veel ruimte in en blend mooi bij de muur. Of denk eens buiten de box en ga voor een terrarium. Ook tof! Ik ben benieuwd met wat voor nieuws jij thuis komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend leuk. Ik merk de laatste tijd dat ik zelf ook meer naar plantjes in huis ga, dat had ik daarvoor helemaal niet. Het staat gezellig en het straalt rust uit (vind ik). Ik ben benieuwd naar de samenwerking met Intratuin, klink goed! Fijne avond.

  Lieve-groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof! Ik ben ook nog niet verder gekomen dan mini cactussen�� dus ik kijk graag weer bij jou af! ��

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.