dinsdag 19 september 2017

Het shoppen | Groene make over

Met gezonde spanning ging ik vorige week richting Intratuin met mijn moeder aan mijn zijde. De shopdag met de styliste was aangebroken (lees hier de blogpost met de hulpvraag waar ik mee aan de slag wilde gaan). Mijn moeder nam ik mee omdat ik weet dat ze net zo gek is op planten, interieur en alles daar omheen als ik. Ook mocht ze even die dag voor fotografe spelen. Daar eenmaal aangekomen, ontmoetten we styliste Marianne die ons een kleine rondleiding gaf door Intratuin. Een erg verrassende locatie met de meest prachtig gestylde hoeken!


Overal stonden planten gecombineerd met woonaccessoires. Een stoere industriële hoek, een landelijke hoek, een romantische hoek, maar ook Scandinavisch en pastel. Voor iedereen wat wils. Prachtig hoe alles opgesteld stond, het gaf mij meteen veel inspiratie. Ook handig voor de klanten trouwens, je ziet meteen wat je met bepaalde producten kunt doen. Dat maakt je keuze voor een plant net even een stukje makkelijker. Er ging een wereld voor me open, nooit gedacht dat er voor ieder interieurtype weer andere planten zijn. Duidelijk een groentje hé?


Misschien een beetje gek, je zoekt meestal een pot uit bij een plant toch? Ik deed het andersom en koos eerst voor het kiezen van potten. Pastellovers zoals ik kunnen hun hart ophalen met de collectie van Intratuin. Roze, blauwe en groene potjes in allerlei verschillende tinten en maten lachten me overal toe. De keuze voor potten was dan ook niet zo moeilijk. 
Bij de plantenafdeling belande ik echt in een groene oase. Gelukkig had ik de styliste bij me. Zo veel planten, zo ontzettend veel keuze. Fijn was dat zij precies begreep waar ik wel en waar ik niet van houd. Ze wist telkens weer met een een leuk en verrassend idee te komen wat helemaal bij mij en mijn interieur paste. Heerlijk dat iemand gewoon je style begrijpt en mee kan denken met je hulpvraag. 


Ik voelde me echt weer als een klein meisje die snoepjes mocht uitkiezen in de snoepwinkel. Het was heerlijk mijn mandje vol te mogen gooien met de mooiste spulletjes. En het mandje zat dan ook gauw vol. Voordat ik er erger in had, waren er zo drie uurtjes verstreken. Ik kon naar huis gaan met een dosis aan inspiratie!


Er gingen niet alleen planten mee, maar ook potten, mandjes, kussens, een plantenbak, een vloerkleed en zelfs twee stoelen. Die groene make over moest toch helemaal goed komen zo! Aan het eind toen ik alle spullen bij elkaar zag staan, klopte het ook gewoon. Alles paste mooi bij elkaar, het was echt een geheel. Vol zin om te stylen ging ik richting huis met de koerier achter me aan. Waarschijnlijk zijn jullie benieuwd hoe het is geworden. Jullie zullen nog heel even moeten wachten tot mijn volgende blogpost online staat. Daarin deel ik de before en after foto's! Ook zal ik natuurlijk de tips delen die ik heb gekregen, hopelijk hebben jullie daar ook wat aan!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Intratuin

8 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.