vrijdag 22 september 2017

Behang in de keuken

In de keuken hebben we vanaf het begin af aan al een klein wandje met krijtverf. Het was het allereerste wandje in huis dat ik verfde en ik moet zeggen dat was nog behoorlijk spannend om te doen. Helemaal met zo'n donkere kleur, toch hield ik het bijna 3 jaar hetzelfde (en dat is best veel voor een type als ik). In het begin was ik nog erg enthousiast in het tekenen en schrijven van het bord (hier zie je een foto van hoe het er eerst toen uit zag) maar al gauw liet ik het verslonzen. 


In de drie jaar dat we hier wonen, is dit keukenhoekje al eens eerder veranderd. Toen we de keuken gingen uitzoeken, kozen we voor een bar (droom van vriendlief). Uiteindelijk bleek dat toch niet onze favoriete zitplek te zijn. Het leek zo'n tof idee, maar er werd bijna nooit gezeten op de hoge krukken. Op Instagram vroeg ik om de ultieme tip voor die hoek en zo vonden we de perfecte kast. De bar werd vervangen voor een stoere vitrinekast! Het wandje bleef het zelfde, maar al gauw begon dat ook te kriebelen.


Ook deze keer vroeg ik om tips op mijn all time favorite app Instagram. Nu ging het om het vervangen van het krijtbord naar een leuk behangentje. Zo leuk om te zien dat iedereen dan mee denkt en met allerlei mooie ideeën komt. Gaaf om elkaar zo te kunnen inspireren! Na een aantal tips, kreeg ik de ultieme tip om eens te kijken bij Moltiflow Patterns. Een webshop met wel 1800 soorten printen van allerlei verschillende designers die je niet alleen kunt laten afdrukken op behang maar ook op stof en papier. 


Op de webshop ging mijn zoektocht verder. Wel moest ik er even voor gaan zitten, er was zo veel keuze! Gelukkig kon ik mijn wens voor een kleurtje aangeven, waardoor het al iets makkelijker zoeken was. Ik wil bij behang het liefste altijd een witte achtergrond hebben, zodat het behang mooi overloopt in de witte muren. Dit oogt minder druk, waardoor ik er minder snel op uitgekeken ben. Al gauw had ik een top 5 met witte achtergronden, met een paar favorieten van designer PietenKees. De uitblinker was dan uiteindelijk de lentegroene blaadjes. Een vrolijke en rustige print die zich perfect leent voor de keuken. 


Ik riep de hulp van mijn ouders in, want ik zal toegeven dat ik zelf nog nooit een muurtje heb behangen. Zij zijn echt het beste behang team! Alhoewel ik wel moet zeggen, dat het net als een tent opzetten soms wel met wat huwelijksperikelen gaat (herkenbaar?). De twee stroken waren al op maat gemaakt, waardoor het makkelijk behangen was. Fijn stevig behang. Hier het resultaat, ik ben er blij mee. Lekker vrolijk! 

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Moltiflow Patterns

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.