vrijdag 29 september 2017

Before & After | Groene make over

Jullie lazen misschien al in mijn laatste blogpost over mijn inspirerende shopdag bij Intratuin. Samen met een styliste mocht ik de winkel door voor een echte groene make over bij ons thuis. We gingen aan de slag met de hulpvraag die ik in het eerste blog met jullie deelde. De vraag op welke manier ik kamerplanten het beste kan combineren met mijn rustige interieur. Ik zal jullie in deze blogpost vertellen of ik daar goed antwoord op heb kunnen krijgen en in de foto's laten zien hoe ik deze tips heb gebruikt.Na het shoppen, kwam de koerier al snel alle gekozen planten en woonaccessoires bij mij aan de deur brengen. Ik zag letterlijk even door de bomen het bos niet meer, overal waar ik keek stonden planten en potten. Gelukkig was mijn moeder daar om samen de boel even flink te veranderen. Als eerste hebben we de woonkamer aangepakt. Het oudroze vloerkleed werd vervangen voor een groene variant van het huismerk van de Intratuin. Dit gaf gelijk een totaal andere sfeer aan het zitgedeelte. De kleuren van de kussentjes & de plaid die ik er ook vond, komen in het kleed terug. Door dezelfde tinten te gebruiken, creëer je een rustig geheel.

Ook hingen we een prachtige hangplant voor de schuifpui met een speels hout design. Vind je hangplanten ook zo tof maar wil je geen gaten in je plafond? Kijk dan eens of je hangplant kan hangen aan je gordijnrails. Weer een goed idee van de stylist, zo hebben wij het nu dus ook gedaan. Het grappige 'dorperwtenplantje' (de Senecio Rowleyanus) had ik nog nooit gezien en leent zich hier perfect voor.

Boven: before | Onder: after

Aan weerzijden van de bank hebben we opvallende planten neergezet. Links van de bank op een krukje een mintkleurige mand met de Alocasia Zebrina, rechts van de bank een wel heel toffe musthave. Wij hebben nergens in huis een vensterbank waardoor je dus minder plekken hebt om te kunnen stylen. De stylist kwam met het geniale idee om een metalen plantenbak neer te zetten als een soort vervanging van de vensterbak. Je kan daar bijvoorbeeld naast plantjes, ook tijdschriften of andere woonaccessoires in zetten. Doordat het allemaal bij elkaar staat, oogt het rustig. De kleur van de plantenbak 'dusty green' past overigens heel mooi bij het vloerkleed en de andere accessoires. De kleur heeft me geïnspireerd voor de rest van de woonkamer; die kleur ga je vanaf nu waarschijnlijk vaker bij me tegenkomen!

Links: before | Rechts: after

Op het oude witte kastje hebben we een groepje planten bij elkaar gezet in verschillende tinten potjes. Door te verschillende maten en planten te gebruiken, creëer je een verrassend hoekje. Toch houd je de plantjes op één dezelfde plek, waardoor het rustig oogt.
Op de eettafel leek het me leuk om de trend van nu te laten zien. Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen, een plantje op water. Zo kun je toch je mooiste vaas gebruiken zonder elke keer weer bloemen aan te hoeven schaffen. In het hoekje met het roze wandje staat een nieuwe draadstoel, die ik ook bij Intratuin vond. Niet om te gebruiken als stoel om op te zitten, maar juist als een plantenstoel! Zet er een lekker opvallende plant op en je hebt meteen een leuk effect!


Ook de slaapkamer werd natuurlijk meegenomen in de de make over. Een echte eye catcher hingen we op aan de muur; een gezellige muurhanger in prachtige kleuren. In de hoek weer zo'n fijne Alocasia Zebrina in een mand met een natureltint, wat mooi matcht met het hoofdbord van het bed. Ook nam ik het witte hanglampje mee. Doordat het lampje een lekkere lange snoer heeft, is het heel fijn om mee te stylen. Je kan er veel kanten mee op. Zoals je ziet bij mij aan een houten haak, maar het is bijvoorbeeld ook tof over een decoratieladder.

Links: before | Rechts: after 

De make over ging zelfs door in de kinderkamer, daar kon ik ook nog wel wat groens gebruiken! De decoratieladder vond ik ook bij Intratuin, een leuk item om mee te stylen. Een hangplantje, een plaid en het ziet er meteen gezellig uit zonder dat het te druk oogt. Een klein Pilea plantje kan eigenlijk overal wel, zo ook hier op de kinderkamer in een mint kleurig potje! De Monstera had ik al in mijn bezit, maar kreeg nu een nieuwe mint kleurige mand!


Wat een toffe ervaring was dit, het was erg leuk om eens zo los te mogen gaan en nieuwe dingen te mogen uitproberen met de ideeën van een stylist. Zoals jullie al hebben kunnen lezen, heb ik genoeg tips gekregen op mijn hulpvraag. De belangrijkste tips voor mij waren; 
 • Zet potten met planten bij elkaar in verschillende maten. Door de planten te groeperen, hoef je niet bang te worden dat het druk oogt doordat het sneller één geheel lijkt (dit geldt ook voor woonaccessoires trouwens!)
 • Zet een plantenbak neer voor je raam of je gordijn als je geen vensterbank hebt. Zo houd je alles op één dezelfde plek en dat creëert rust.
 • Gebruik dezelfde tinten, laat de kleuren die je gebruikt in je woonaccessoires terug komen in bijvoorbeeld een vloerkleed. Je interieur is dan goed in balans en zo creëer je ook rust.

Ik vind dat er een fijn sfeertje is toegevoegd door de combinatie van de woonaccessoires en de planten. Ondanks de komst van meer planten, oogt ons interieur nog steeds rustig. Daar ben ik erg blij mee, want dat was natuurlijk precies de bedoeling. Hopelijk heb ik jullie ook kunnen inspireren en hebben jullie wat aan de tips. En wil jij nou ook kans maken op een groene mini make-over van Intratuin? Ga dan naar deze link en maak kans op een shoptegoed van €450 euro! Succes!


Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Intratuin

4 opmerkingen:

 1. Wat is het mooi geworden, echt heel gaaf de tips & tricks! Je planten vind ik geweldig, zelf heb ik ook heel wat exemplaren die je laat zien en het heeft me geïnspireerd om ze weer eens anders neer te zetten! :) Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow!! Super gaaf geworden! Vind je vloerkleed echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geworden, en je kleed past er inderdaad geweldig mooi bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat een verschil, zoveel gezelliger vind ik persoonlijk. Wij hebben flink wat planten in huis, maar als we straks de sleutel van ons grotere nieuwbouwhuis krijgen, dan wordt het ook tijd voor wat grotere planten!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.