vrijdag 28 juli 2017

Vernieuwd tafelblad

Dat ik tevreden ben met onze eettafel staat zo vast als een huis. Bij mijn vorige tafel twijfelde ik te veel of hij net niet te robuust was, of de kleur wel naar mijn wens was en noem het maar op. De tafel was het gewoon net niet. Dat gevoel heb ik totaal niet bij de tafel van Allon Dery die we hebben sinds november (bekijk hier de blogpost met de eerste foto's van de tafel). Ik hou van het strakke model van de tafel. De tafel voelt luchtig aan door zijn slanke uiterlijk; een dun blad in combinatie met dunne poten. Modern met een warmte twist door het houten tafelblad.


Dat designers steeds blijven vernieuwen vind ik super. Ze zijn telkens weer opnieuw aan het kijken hoe een product verbeterd kan worden. In principe doe ik dat als blogger natuurlijk ook. Maar zo ook Allon Dery en zijn team. Sinds kort hebben ze hun tafelbladen vernieuwd en wij mochten de nieuwe 'licht eiken' versie uitproberen. Ondanks dat ik erg tevreden was met ons vorige blad, was ik stiekem ook wel reuze benieuwd naar het vernieuwde blad. 


Allon heeft mij weer doen verrassen. Was het vorige blad nog wat donkerder, is dit nieuwe blad een tikkeltje lichter en past de naam 'licht eiken' er nu nog beter bij. Het grootste verschil is dat het blad nu glad en aan 1 stuk is gemaakt, zonder spleten. Het blad is mat, maar met genoeg glans om dofheid te voorkomen. Dit is ook duidelijk te voelen als je er even met je hand over gaat. Super handig ook in onderhoud, je kan er makkelijk even een doekje over heen halen. Ideaal met kinderen! 


Het licht eiken blad past mooi bij ons in huis bij alle andere lichte tinten hout. Naast licht eiken verkoopt Allon ook midden walnoot en donker wengé. Alle bladen zijn gemaakt van massief dennenhout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Denemarken. Ook deze bladen zijn vernieuwd, de houttinten zijn allemaal wat koeler geworden. Dit matcht het mooist bij hun verschillende kleuren poten. Ondanks dat ik zelf vaak voor veilig wit kies, vind ik de kleuren poten ook fantastisch leuk! Stiekem ben ik ook best wel een beetje trost met een echte 'Allon Dery' in huis!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Allon Dery

3 opmerkingen:

  1. Mooi! Waar is de witte theepot van? Super leuk is die��.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt :-) Die theepot heb ik inderdaad wel vaker gezien, maar alleen met een grote T erop, of is dit dan de andere kant? ;-) Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.