zondag 30 juli 2017

De Evian kratjes hype

Mijn meest favoriete woon accessoire van de laatste tijd is met stip op 1 het Evian kratje. Het zal je vast niet zijn ontgaan dat ze steeds meer opduiken op Instagram. Op het moment een ware hype, grappig hoe dat soort dingen lopen. Ik spotte het kratje voor het eerst bij blogger Zilverblauw. Ze stylde het kratje zo leuk, dat hij na enige tijd ook op mijn wensenlijstje terecht kwam.


Ik snap de hype helemaal. Het is zo'n gaaf item! Als eerste vind ik de kleur fantastisch. Roze is altijd goed. Ik stap stiekem zelfs van mijn liefde voor oud en zalm roze af want de kleur is duidelijk feller. Als tweede hou ik er van als mensen niet-interieur-items op een creatieve manier durven te gebruiken in hun interieur. Het maakt je huis speelser, eigenwijzer en geeft je huis een persoonlijke touch. Precies waar ik van houd! Ik weet niet of ik zelf ooit op het idee was gekomen om het kratje hiervoor te gebruiken. Daarom is het extra leuk om zo geïnspireerd te kunnen worden door anderen!


De jacht op de kratjes is in volle gang. De kratjes worden op marktplaats verkocht voor belachelijk hoge prijzen (nieuwe voor €25 en de wat oudere voor €35). Zelf ben ik echt een koopjesjager en zoek ik regelmatig naar bepaalde items op marktplaats. Zo kwam het dat ik eindelijk het kratje vond voor een lief prijsje. 
Ook zie ik nu veel de nieuwere versies van het kratje langskomen, een net wat meer zuurstokken-kleur roze maar ook meteen ook een kleinere variant. Ik heb me laten vertellen dat je die gewoon bij de groothandel kan kopen (mét inhoud) voor een normale prijs. Stiekem ben ik wel erg blij met mijn oude variant die hopelijk ook net wat minder makkelijk te krijgen is. Dat hij wat viezig is, maakt 'm voor mij juist nog meer vintage!


Nu pronkt het kratje in ons huis en vind ik het heerlijk om er mee te stylen. De kleur van het kratje spat er mooi uit bij al het wit in huis. Zoals je ziet combineer ik het kratje net als Zilverblauw graag met groen. Een plantje er in, een groen blad er in of een vaas met bloemen. Ik vind het groen zo mooi staan met de knallende kleur roze. Maar hij heeft al veel meer doeleinden gehad. Het is namelijk ook een handige opberger voor behangrollen of tijdschriften. En wist je trouwens dat hij ook als autogarage kan dienen? Het is een geweldig speelitem voor kinderen om hun auto's in te parkeren. Hier ben ik 'm nu al vaak kwijt aan Peppe!


Dus als je ook in het bezit bent van zo'n kratje en nog geen idee had wat je er mee nou precies mee kon dan hoop ik dat ik je heb kunnen inspireren! Ook ben ik erg benieuwd hoe jullie de kratjes nou stylen. Het kratje komt regelmatig voorbij op mijn Instagram, daar heb ik dan ook alle foto's vandaan. Zelf gebruik ik op Instagram weinig tot geen hashtags, maar vanaf nu zal ik de hashtag #eviankratje vaker gebruiken en ik hoop jullie ook want ik ben stiekem wel benieuwd naar al jullie creaties!

Liefs, Jet

2 opmerkingen:

  1. Ik kocht 2 oude kratjes een goed jaar geleden (met flessen) in een supermarkt ( België). Ik maakte er bijzettafeltjes van door er een houten blad op te bevestigen. Super handig en ook leuk voor de kids om op te zitten en zo. Op mijn instagram kan je er wat foto's van vinden. Grtjes Saar / mypink_lemonade

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb er ook 1 maar die ziet er iets anders uit :) Ze zijn hartstikke leuk idd!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.