zaterdag 24 juni 2017

Kinderhoekje in de woonkamer

We hebben het allemaal wel, zo'n veel te lange wishlist aan toffe items die je ooit een keer hoopt te kopen of te ontvangen. Te gekke tuinaccessoires terwijl je nog geen tuin hebt. Hot items voor een kinderkamer terwijl je nog lang niet zwanger bent. Dat laatste had ik dus! Al jaren had ik een enorme crush op het speeltentje van Ferm Living. Terwijl ik de tipi hype zonder moeite langs mee heen liet gaan zonder ook maar op mijn wenslijstje te zetten, kon ik deze specifieke tent maar niet uit mijn hoofd zetten!


De Ferm Living Dots tent is een simpel driehoekig model met twee schattige raampjes er in. Honderd procent katoen bevestigt aan een duurzame houten frame. In een prachtige kleur mint. Eerst stond de tent eigenlijk op mijn lijstje in het zwart wit gestreept, maar door de jaren heen is mijn smaak best wel veranderd. Daarom was ik dan ook aangenaam verrast toen ik de pastelkleurige variant spotte bij Mister Design. De kleur mint in combinatie met de stipjes doet mijn hart sneller kloppen, soms heb je dat gewoon hé?


Ferm Living is al vanaf het begin mijn favoriete designmerk. In mijn zwart wit/Scandinavische periode wisten ze me telkens weer te veroveren met hun leuke ontwerpen en printjes, maar mijn crush op dit merk is door de jaren heen nog groter geworden. Naast zwart wit vind je ook veel pastelkleurtjes in de collectie. Zo ook in de kindercollectie. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Harlequin behang en het Half Moon behang die je in veel kinderkamers terug ziet. Mooie kleuren, mooie materialen en dat allemaal met een eigenwijs tintje. Ik hou er van! Hierboven zie je trouwens de Ferm Living wire basket in het mint en het grijze Mountain kussen, twee van mijn favorieten! 


Laat ik even terug gaan naar het jaar 2005 toen Ferm Living werd opgericht. Trine Andersen, de drijvende kracht achter dit fijne merk, kon haar favoriete behang niet vinden waar ze naar op zoek was. Ze besloot zelf maar een collectie te ontwerpen. Dat bleek haar zo goed te liggen, dat de eerste collectie designbehang meteen een succesvolle start was voor Ferm Living. De collectie is sinds die tijd enorm gegroeid, van baby- en kinderspullen, wandlampen, muurstickers en sierkussens, keukenbenodigdheden, vazen, dekbedden tot de mooiste woonaccessoires. Leuk weetje: ieder ontwerp uit de collectie is gemaakt op basis van oude Scandinavische tradities, zonder daardoor ouderwets te worden.


De tent ziet er fantastisch uit, maar nog veel belangrijker is natuurlijk zijn functie. Hoe leuk is het voor een kindje om er in te zitten? Een plek om te spelen, te ontspannen of zich terug te trekken. Een plek helemaal voor hem/haarzelf! 
Voor Peppe is het nu al een groot succes, hij gaat er telkens in zitten en speelt daar met zijn Duplo. Het raampje vindt hij fantastisch, daar kan hij zijn Duplo door heen gooien en dit eindeloos herhalen. In de woonkamer heeft de tent een mooi plekje gekregen, zodat meneertje er kan spelen wanneer hij daar zin in heeft. Omdat het zo'n mooi ontwerp is en het mijn favoriete kleurtje heeft, staat de tent daar perfect. Zo ontstaat er opeens een leuk kinderhoekje! 

Ook in de kinderkamer komt hij goed tot zijn recht, maar daar wordt natuurlijk nog niet zo heel veel gespeeld. Voor nu houdt hij zijn mooie plekje in de woonkamer. Wanneer ik even wat ruimte nodig hebt, klap ik de tent zo in. Hoe hebben jullie een kinderhoekje gecreëerd in de woonkamer voor jullie kleintjes?

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Mister Design

1 opmerking:

  1. Leuk hoor! Ik ben van plan die tent dan zelf te maken, maar dan buiten in de tuin. Binnen gewoonweg geen plek voor. Het plekje voor Lewis is een oud lessenaartje waar al zijn boekjes en puzzels in liggen en een klepbankje met al zijn speelgoed. Verder kruipt hij graag op de hoekbank :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.