woensdag 21 juni 2017

Een feestje met strijken

Strijken.. niet per se mijn grootste hobby. Soms moet het toch echt gebeuren. Blouses van manlief, shirtjes en lakentjes van die kleine. Mooie maar snel kreukelende tuniekjes van mezelf. Toch vermijden we hier in huis de strijkplank het liefst, een oude oranje barrel die mijn vriend bij toeval had gevonden in de seniorenwoning waar hij vroeger woonde.


Vroeger toen ik nog bij mijn ouders woonde, hielp ik mijn moeder graag met strijken. Super trots stond ik dan achter de strijkplank de halve wasmand weg te strijken. Wat ik er het allerleukste aan vond, was dat ik tegelijkertijd lekker televisie mocht kijken. Mijn moeder nam namelijk alles mee naar de woonkamer. Zo maakte ze van het strijken toch een feestje. Zonder het eigenlijk echt te merken, was de wasmand zo leeg!


Je snapt natuurlijk wel dat ik dat euforische gevoel nooit meer zo heb beleefd nadat ik op mezelf ben gaan wonen. Die eerste jaren, heeft mijn moeder zelfs nog mijn was gedaan inclusief het strijken. Met het achterliggende idee dat ze me dan in ieder geval 1 keer in de week zou zien (ik was de laatste die het huis uit ging.. gevalletje van loslaten). Nu ik een grote mensenhuis heb en zelf ook een gezinnetje ben gestart, is het tijd om volwassen te worden en te strijken voor alle gezinsleden in huis. Maar dan wel in de woonkamer, met de televisie aan... en met een stylish verantwoorde strijkplank!


Weg met die oude oranje barrel,  say 'hello' tegen mijn nieuwe strijkplank van Brabantia.
Een strijkplank die niet alleen heel stevig is maar ook erg tof is om te zien. Met het bredere werkblad, ben je ook nog eens sneller klaar. Een witte met zwarte stipjes. Mij maak je altijd blij met dit dessin, ik word er gewoon vrolijk van. De ronde roze cirkel met de pakkende tekst 'spot happiness around you' maakt het voor mij helemaal af. Met die motiverende tekst en de uitstraling van de strijkplank, pak ik 'm er dus veel sneller bij om een wasje weg te strijken. Is strijken toch weer een feestje!

Liefs, Jet

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Brabantia.

1 opmerking:

  1. Het is een leuke hoes maar ik heb deze blogpost nu bij 4 andere bloggers voorbij zien komen... En dan denk ik...jammer hoor. (Niet dat dat aan jou ligt)!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.