zaterdag 22 april 2017

Tweedehandse trend

Sinds de komst van onze kleine man, ben ik lang niet meer zo vaak te vinden in de kringloopwinkel als ik zou willen. Vanochtend had ik even wat uurtjes voor mezelf en wat doe ik dan het liefste? Juist, scharrelen bij de kringloop! Het beste is om zonder verwachtingen er naartoe te gaan, dat maakt de teleurstelling wat minder als je niets leuks vind. Dus dat deed ik.


Daar ging ik dan zonder verwachtingen, gewoon even een klein uitje met mezelf. Lekker even rondsnuffelen. Mijn oog viel al gauw op een rotan krukje. Je ziet rotan/bamboo steeds meer terug komen in de trends van nu. Helemaal in combinatie met veel wit en urban jungle. De prijs (5 euro) deed me nog even twijfelen, maar bij het idee om weer wat vintage zo in huis te kunnen halen, was ik meteen om. Super tof als krukje om een plant op te zetten of gewoon als bijzettafeltje.


Toen ik alles wel weer gezien had, nam ik het krukje mee richting de kassa. Daar zag ik nog snel een fout roze plastic opbergkratje voor een euro in mijn ooghoek. De kleur sprak me niet zo aan, maar de vorm en het materiaal wel. Het kratje deed me meteen denken aan de oude Evian kratjes die ik wel eens heb gespot bij bloggers Zilverblauw en Dirksdotter. Op marktplaats heb ik er wel eens naar gezocht. Toen ik zag dat er over de 60 euro werd geboden, heb ik mijn zoektocht maar gestaakt. Vintage is juist het allerleukste als je het voor een prikkie vindt! 


En zo ging het kratje ook mee met het idee 'm een ander kleurtje te geven. Ik spuit mijn spullen in huis het liefste met de spuitbussen van Montana Black en laten ze die nou net in allerlei verschillende kleuren verkopen bij een verfzaakje bij mij in de buurt! Uit voorzorg en vanwege mijn getwijfel, nam ik maar meteen roze en mint mee. Maar goed ook, de kleur mint bleek veel groener in het echt te zijn. Daarom kreeg het kratje de kleur roze. De kleur roze pakte eigenlijk meer peach uit. Maar wauw, wat een te gekke knallende kleur. Natuurlijk kan hij niet tippen aan het bekende Evian kratje, maar toch wel een grappig effect met bijvoorbeeld een plant er in. 


Toch even wat trends meegepakt. Bij verschillende winkels spotte ik namelijk al rotan krukjes/meubels, zoals bij Kwantum en Ikea. Helemaal hot nu, net als de bananenplant die je op de foto's ziet. De bananenplant is namelijk de plant van de maand! Allebei super tof in combinatie met een fel kleurtje, het geeft een heerlijk zomers sfeertje! Wat kan een mens toch blij worden van (tweedehands) koopjes!

Liefs, Jet

3 opmerkingen:

 1. Ja gek op rotan! Binnenkort ook maar weer eens neuzen bij de kringloop, Thanks voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaf he? Kwantum heeft ook super veel leuks met rotan šŸ˜ Leuk dat ik je heb geĆÆnspireerd! Liefs Jet

   Verwijderen
 2. Leuke items! Het past niet in mijn woning, maar ik vind het wel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.