donderdag 6 april 2017

Raamdecoratie in de keuken

Toen we hier net kwamen wonen, hebben we het hele huis flink aangepakt. Zo werd bijvoorbeeld de keuken er uit gesloopt en plaatsten we een nieuwe moderne keuken. Voor raamdecoratie hadden we eigenlijk geen budget meer. We besloten de standaard witte rolgordijnen van de vorige bewoners te laten hangen voor het brede raam. Het enige voordeel aan deze rolgordijnen waren de kleur, wit is op zich altijd goed toch?


Twee en een halfjaar hebben we tegen de suffe witte rolgordijnen aan gekeken (die met de tijd ook steeds smoezeliger werden) met het idee ooit eens iets anders aan te schaffen. Het kwam er maar niet van, bij de bekende winkelketens vonden we maar niet de goede maat en zo stopte al gauw onze zoektocht. Zonde natuurlijk als je de hele keuken hebt aangepakt, maar de raamdecoratie laat verslonzen. Raamdecoratie maakt juist de ruimte af!


Tijd om daar eens verandering in te brengen. Dat we shutters of houten jaloezieën wilden, stond al vanaf het begin vast. De juiste maat vinden was lastiger dan verwacht. Gelukkig kwam ik op internet Inisde Blinds tegen. Een specialist in raamdecoratie. En jawel, ook houten jaloezieën op maat hadden zij in hun collectie. Precies wat wij zochten!


Fijne bijkomstigheid was dat er speciaal iemand langs kwam om alles op te meten, zelf ben ik namelijk nog al een kluns als het om opmeten en getalletjes gaat. Ook kwam er een monteur om de jaloezieën te plaatsen, helemaal luxe natuurlijk. Naast dat ik een kluns ben met getalletjes ben ik helaas ook niet zo heel handig. De jaloezieën vallen nu perfect in het raam. 


Wat ik nou zo leuk vind aan houten jaloezieën is dat je zelf helemaal de sfeer kunt bepalen die je in de ruimte wilt creëren. Je kunt er voor kiezen de latjes zo te doen dat er veel licht doorkomt, maar je kunt ook kiezen om ze half open te doen zodat er wat minder licht naar binnen komt. Of helemaal dicht wanneer te zon in de zomer bijvoorbeeld goed schijnt. Ook kan ik nu lekker stiekem spieken naar buiten en dat geeft een heerlijk veilig gevoel, omdat mensen mij niet heel gauw meer kunnen zien.


Het staat zo mooi in de keuken en geeft meteen zo veel sfeer. Precies wat er nog ontbrak in deze fijne ruimte. Niet alleen van binnen vind ik het prachtig staan, ook vanaf de buitenkant heeft het huis nu een mooie en moderne uitstraling. Iedere keer wanneer ik het pad op kom lopen, word ik weer blij als ik ze zie hangen. Dat raamdecoratie erg belangrijk is voor de sfeer in een ruimte is nu wel gebleken! Hoe belangrijk vind jij raamdecoratie?

Liefs, Jet

6 opmerkingen:

 1. Dat wil ik dus ook voor ons raam dat op onze tuin kijkt. Alleen is dat raam heel erg groot. Ik denk dat het me wel wat eurootjes gaat kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, het is echt prachtig geworden! Ik vind raamdecoratie ook super belangrijk. Die houten jaloezieën staan bij mij ook op 1, maar op plekken waar dat minder goed past is de plissé mijn favoriet. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het mooie van houten jaloezieën is de goed doorkijk en het shutter effect. In de keuken zul je echter wel wat vaker moeten poetsen. Het ladderband kun je wat moeilijker schoonmaken. Dan is wit wat lastiger.  Groet, Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anneke van Gerven16 januari 2018 om 12:27

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anneke, bedankt voor je reactie & complimenten! Ik had al geen vensterbank, alleen een klein randje van nog geen 10cm dus ik mis niets hoor ;) Overigens ben ik stiekem wel blij dat ik ze ook niet heb, vind ze altijd zo lastig te stylen haha. Groetjes

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.