donderdag 30 maart 2017

Hulp gevraagd

Super dat jullie de tijd nemen om mijn blogpost te lezen. Graag wil ik het verhaal van twee lieve vrienden van me graag met jullie delen. Bart (32) en Evert (34) hebben namelijk een enorm grote kinderwens al sinds ze zijn gaan samenwonen. Adopteren, dat wisten ze zeker. Alleen zijn er voor homoparen weinig mogelijkheden. De jongens hadden slechts 3 opties; adopteren in een Afrikaans land, Portugal of de Verenigde Staten. Hun grootste wens is een baby'tje. Na vele lange gesprekken met elkaar en met andere stellen hebben ze besloten voor de VS te gaan, omdat er in Afrika en Portugal lange wachtlijsten en worden er vooral oudere kinderen afgestaan.


De mannen volgen op het moment verplichte bijeenkomsten. Dan is het wachten op een uitnodiging van de Raad van Kinderbescherming en daarna moeten ze nog allerlei documenten verzamelen. Dan zijn ze er nog niet, want naast al deze verplichtingen hebben ze nog iets waar ze tegen aan lopen: geld. Voor deze keus hebben ze namelijk een enorme spaarpot nodig. Samen zijn ze al goed op weg om dit bedrag bij elkaar te krijgen, maar ze zijn er nog lang niet.

Voor de adoptie is zo'n € 60.000 nodig en dit willen ze bij elkaar sparen door om hulp te vragen.

Hieronder een overzicht van de kosten die gemaakt gaan worden;
- € 9.300 inschrijven A New Way
- € 1.000 vertaal en legalisatie kosten
- € 13.000 Dossier kosten adoptiebureau Amerika
- € 15.000 Matchingsfee
- +/- € 25.000 Medische kosten geboortemoeder en tickets/verblijf 

De mannen zijn een crowdfunding gestart. Zou je Bart en Evert willen helpen om dit bedrag in anderhalf jaar bij elkaar te krijgen? Mocht je een donatie willen doen, dan kan dat op het volgende rekeningummer: NL39INGB0008076217 tnv Bart en Evert Schaafsma.

De donaties zullen alleen gebruikt worden voor de kosten die gemaakt worden voor de adoptieprocedure, geld dat overblijft zal worden overgemaakt naar diverse weeshuizen in Amerika.
Bij vragen mag je altijd Bart een mailtje sturen: bart_schaafsma@hotmail.com of meer info kun je naar Barts Facebook pagina gaan. 

Ik gun ze dit zo enorm en hopelijk hebben ze binnen anderhalf jaar het bedrag bij elkaar. Ik weet zeker dat ze de allerliefste papa's zullen zijn!

Liefs, Jet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.