zondag 26 februari 2017

Magisch wit van Flexa

Wanneer het al even geleden is dat je je muren hebt gewit, is het vaak weer tijd voor een nieuw fris laagje. Bij ons was het al weer langer dan 2 jaar geleden. Zo crispy als het toen was, was het nu al lang niet meer. Er wordt natuurlijk geleefd in huis, dat is ook duidelijk te zien aan de muren. Althans, bij ons dan! Allerlei krasjes van stoelen die er net even te hard tegen aan zijn schijn geschoven, maar ook steeds vaker kleine vette babyhandjes die er even langs gaan. Tijd voor een nieuw wit laagje!


Laat ik nou niet echt een held zijn in muren schilderen. Dit soort klusjes stel ik het liefst zo lang mogelijk uit. Ik vind het vaak zo'n gedoe. Ik heb erg veel bewondering voor mensen die regelmatig hun muren schilderen, die lijken het in een handomdraai te doen. Voor mij kost het toch echt wel wat meer moeite.


Werk aan de winkel dus. Mezelf een hele ochtend uitgeroosterd voor dit projectje en de kleine op tijd naar opa en oma gebracht. Ja schilderen is voor mij echt een ding, dat moet ik helemaal van te voren plannen. Het is dus goed dat ik werd benaderd door Flexa om hun nieuwe magische witte muurverf uit te proberen, anders had ik het karwei nog veel langer voor me uit geschoven. Dit leek me een toffe uitdaging!

Ik hoor je denken; magische witte muurverf, wat kan er nou weer magisch zijn aan witte muurverf? Het is witte verf dat bij het aanbrengen licht roze van kleur is. Zo weet je precies waar je bent gebleven wanneer je gaat witten en voorkom je vlekken of strepen. Binnen 60 minuten verdwijnt de roze kleur en wordt de muur vanzelf wit. Ook ideaal als je gaat schilderen wanneer het schemert of al donker is. Wat een uitvinding he? Laat ik nou niet echt pietje precies zijn en zo'n kluns zijn die soms wat stukken overslaat, dus voor mij echt een top ontdekking! 

Links: wel gedaan. Rechts: nog niet
Bij het openmaken van de emmer, zag ik inderdaad meteen een licht roze kleur. Nieuwsgierig naar wat het effect zou zijn, ging ik gauw met mijn roller aan de slag. Zodra ik de roller op de muur had gezet, zag ik meteen het duidelijke verschil (even voor de lezers/kijkers; het was nog knap lastig die kleur goed over te brengen op de foto maar in real life kun je het verschil goed zien en dat is uiteindelijk het belangrijkste). Ik vond het echt heel handig, zo kon ik precies zien waar ik al was geweest en waar niet. Zodra ik de muur van 6 meter breed had geverfd, moest ik de randjes nog af maken met een klein kwastje. Gelukkig was dit binnen die 60 minuten en zag ik waar ik nog moest zijn. De klus was best snel geklaard en ik had er nog lol in ook!


De kleur is er in spierwit en in 9010. Omdat wij alle muren in huis 9010 hebben, was deze keuze voor mij vrij makkelijk. Ik vind het een goed bedacht concept en ben blij dat ik nog wat verf over heb, ik zal nu misschien wel wat makkelijker even een muurtje schilderen. Heerlijk dat alles nu weer (magisch) fris is!

Liefs, Jet

1 opmerking:

  1. Slim concept zeg! Het is inderdaad altijd even afwachten waar je bent gebleven en of je geen stukjes hebt overgeslagen. Hier maak ik m'n man ook blij mee, haha!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.