woensdag 4 januari 2017

Fris het nieuwe jaar in

Al in november beginnen mijn handen langzaam al te kriebelen als ik aan kerst denk. Ik krijg dan veel zin de boel even helemaal in kerstsferen te brengen en extra gezellig te maken. Veel accessoires verdwijnen dan voor even in de kast om plaats te maken voor kerst tierlantijntjes. Ook wordt de boel wat omgegooid, omdat er natuurlijk ruimte moet worden gemaakt voor een boom(pje). Je kent het wel..


Op zo'n moment heb ik echt het gevoel dat ik zou willen dat het altijd december was. Maar toch na die 2 kerstdagen ben ik er plots ook weer helemaal klaar mee. Zo kwam het dat ik voor het nieuwe jaar alle kerst prulletjes al weer had opgeborgen. Maar mijn was opeens zo leeg, haast blanco. Het leek wel alsof we net verhuisd waren zo leeg. Alleen de basis stond er nog, de eettafel, de stoeltjes. Bijna nergens meer accessoires te vinden, behalve de klok dan en een lege draadmand.


Het hielp me weer om met een frisse blik naar mijn huis te kijken. Dit zou ik vaker moeten doen zeg! Het leek me een goed idee om niet meteen weer de ixxi op te hangen, maar juist wat anders voor een nieuwe look. Dus haalde ik de oude deur (lees de blogpost over de deur hier) weer uit de schuur in de hoop dat meneer houtworm niet meer zou leven na een aantal koude nachten onder het vriespunt.


De deur pronkt nu als een echte eye catcher achter de eettatel. Ik hing er lichtbolletjes aan, wat een sfeervol geheel maakt. Ook heb ik 4 van mijn favoriete plaatjes van de ixix op de deur geplakt, de rest van de ixxi hangt nu in de slaapkamer. Met kerst was mint eventjes de kast in, nu komt het weer overal terug in huis matchend bij de deur. 


Ik ben helemaal tevreden met de veranderingen in huis, het allerleukste nog is dat ik er helemaal niets nieuws voor aan heb hoeven schaffen. Zo zie je maar weer wat je eigen accessoires kunnen doen met je inrichting. Wanneer je soms even iets opbergt en een tijd later weer tevoorschijn haalt, voelt het weer als nieuw. Dus inspiratie nodig? Haal dan een alle accessoires weg, berg eens wat op en haal weer andere accessoires tevoorschijn en ga zo schuiven. Ik weet haast zeker dat je er nieuwe inspiratie door krijgt! 

Liefs, Jet
4 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee!
  Hier is net de kerstboom eruit en morgen komt te de nieuwe bank......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan niet kiezen! Denk dat een mintkleurig stoeltje het wit met roze geheel mooi contrast geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke webwinkel, ik kende de stoeltjes al wel maar had toen nog niet echt een bestemming, nu wel dus wat komt het goed uit! Wij hebben een fantastische boomstam bank gekocht voor de kids om aan spelen en ravotten, met nu nog een vrij simpel en saai stoeltje. Dit zou het echt afmaken!! Ik twijfel enorm, vind de zwarte draadstoel zo gaaf maar ben bang dat die een beetje onhandig is voor onze jongste van 1 die overal in klimt en vast en zeker weer ergens vast komt te zitten. Of valt dat mee? De stoere pastel stoel is een kopie van onze grote mensen versie dus ook heel gaaf, dan een grijze of een witte.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.