donderdag 1 december 2016

Herfstkriebels met Design Letters

Zoals jullie misschien weten, heb ik zo af en toe een leuke samenwerking met het Deense merk Design Letters. Zo leuk, want ze hebben zulke prachtige tijdloze producten en alles matcht mooi bij elkaar. Mijn verzameling breidt zich steeds meer uit.  Dit keer mocht ik het nieuwe Flowers servies van Arne Jacobsen stylen. Laat het nou net nog de Sint-periode zijn, dus leek het me leuk hier iets mee te doen. 


Naast de typografie van Arne Jacobsen verkopen ze dus sinds kort ook het Flowers design. Al eerder schreef ik een blogpost hierover. Lees die blogpost hier. Via Kleur op Tafel (deze Nederlandse webshop verkoopt erg veel van dit mooie merk) kwam ik achter het bijzondere verhaal van het Flowers design. 


Hij ontwierp het tijdens de tweede wereldoorlog terwijl in ondergedoken zat in Zweden. Na de oorlog vond hij het ongepast om het ontwerp te gebruiken en verdween het in een archief. Oprichtster Mette Thomsen heeft samen met de kleinzoon van Arne Jacobsen, Tobias, die zijn nalatenschap beheert, besloten om het prachtige ontwerp van Jacobsen alsnog te gebruiken.


Zelf vind ik het servies erg stijlvol zo met de zwarte bloemenprint en het vele wit. Tuurlijk kon ik het niet laten het servies met een beetje roze te combineren, wat erg mooi bij elkaar past. Je ziet op de foto de theekopjes, heerlijk gevuld met warme chocolademelk. De gebaksbordjes heb ik gebruikt als schoteltjes onder de kopjes, een lekker kaneelsnoepje er bij voor een extra herfstachtig sfeertje. De twee dinerborden waar de pepernoten en gevulde speculaas op liggen, zijn van een mooi formaat. Door de opstaande rand, kun je ze ook makkelijk gebruiken als klein dienblad. 


Mijn verzameling is weer aangevuld met prachtige producten. Op de String Pocket in de keuken heb ik het servies nu mooi uitgestald in combinatie met de typografie producten. Met dit servies mag je zeker pronken! Bij deze wil ik jullie allemaal alvast een fijne Sinterklaas wensen!

Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.