donderdag 8 december 2016

Budget tips voor kerstversiering

Dat ik dit jaar niet voor een grote kerstboom zou gaan, stond al een eventjes vast. Onze kleine man tijgert er namelijk sinds een maand flink op los en niets is meer veilig op de grond. Omdat ik wel graag iets 'boomachtigs' wilde in huis, koos ik voor een kleiner exemplaar zodat de boom ergens op zou kunnen staan. De trolley werd weer van zolder gehaald en zo creëerde ik een nieuw, gezellig en kindvriendelijk kersthoekje.


Ieder jaar probeer ik weer zo low budget mogelijk het huis in kerstsferen te brengen. Voor mij hoeft het allemaal niet zo prijzig, uiteindelijk is het maar voor een maandje en het jaar erna wil ik vaak toch weer wat anders. Zo hou ik het voor mezelf leuk. Voor een erg vriendelijk prijsje vond ik een perfect formaat boompje bij de Appie (deze week in de aanbieding voor 6 euro). Een papieren winkeltas gebruikte ik om het boompje in te zetten. De basket van Ferm Living had ik al even en geeft het geheel even net wat extra's. Soortgelijke varianten vind je ook bij de Action of Xenos (hier bijvoorbeeld). Met klei van de Action maakte ik vorig jaar hangers in vorm van sterretjes, maar dit jaar koos ik voor driehoekjes. Driehoekjes vind ik net even wat modernere figuurtjes dan de standaard sterretjes. Ik verfde ze met krijtverf in een peach-achtige kleur, maar het kan ook prima met muurverf of acrylverf. De haakjes om de hangers mee in de boom te hangen, kun je hier bij de Hema vinden voor minder dan een euro.


Met eucalyptus maakte ik een krans, ik maakte de uiteindes van het takje aan elkaar vast met touw. Je kunt ook een speciale ring hier voor gebruiken zodat je een perfecte cirkel krijgt, o.a. hier te koop (Dille & Kamille). Ook maakte ik met de overgebleven eucalyptus een 'misletoe'. Ik maakte de takjes aan elkaar en bond dit vast met roze keukentouw (ook bij de Action te vinden). Leuk voor aan de voordeur of boven een deurpost.


Misschien iets minder low budget dan de rest van mijn tips, maar toch wel met een fijn prijsje als je bedenkt dat je er het hele jaar wat aan hebt. Namelijk het grote schapenvacht die over het roze stoeltje ligt van. Ik had eerst het schapenvachtje van de Ikea, maar die werd al gauw minder mooi en is een stuk kleiner. Al een tijd was ik op zoek naar een grotere en vollere, maar wel het liefst kortharig. Ik vond 'm uiteindelijk met een leuke korting bij V8en.nl.  Super zacht en nu extra leuk om te decoreren zo rond de kerst!
Zo zie je maar weer dat je met een klein budget al heel veel kanten op kunt. Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren met mijn low budget kerst tips.

Liefs, Jet


1 opmerking:

  1. Super leuke low budget tips! Ik vind het wandplankje met daarop de stolp echt een super tof idee!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.