dinsdag 6 december 2016

Babywearing, zo gek nog niet!

Als je mij een half jaar geleden verteld had dat ik nu zou rondlopen met een draagdoek, had ik je waarschijnlijk zeer bedenkelijk aangekeken. Op de een of andere manier zag ik mezelf daar gewoon niet helemaal mee lopen. Vraag me niet waarom en begrijp me vooral niet verkeerd, maar in mijn hoofd had ik een plaatje van extreme creatievelingen of reizigers die hier mee lopen. Wel hebben we zo nu en dan, met weekendjes weg en op vakantie een draagzak van chicco gebruikt. Zo'n eentje die je met een paar klikjes voor je hebt gebonden, vooral lekker praktisch.


Dus toen Artipoppe mij benaderde met de vraag of ik een draagdoek wilde uitproberen van hun POP collectie moest ik daar toch eerst even over nadenken. Zou dit wel bij mij passen, vroeg ik mij af. Stiekem ben ik niet zo'n moeder die veel van de tijd met haar kind rondloopt in een doek of op de arm. Wel hoorde ik van andere moeders dat het dragen van je kind in een doek een erg fijne ervaring is, vooral in de eerste maanden. Mijn nieuwsgierigheid toch wel gewekt en nam een kijkje op de website van Artipoppe. Daar zag ik prachtige doeken in veel verschillende maten, kleuren en printen. Ik had nooit verwacht dat er zulke mooie en hippe exemplaren bestonden, gewoonweg omdat ik me er nog nooit in verdiept had.


En zo kwam dat ik een paar dagen later een prachtige chique doos ontving van Artipoppe. In de doos de enorm lange doek, nooit geweten dat er zo veel stof voor nodig is trouwens. Welke stof het zou zijn, was nog een verrassing. Blij verrast met de keuze van de stof; een mooie licht grijze kleur in combinatie met ecru, met een prachtige geweven print van een pauw. En niet geheel onbelangrijk; een super zachte stof! Bij het zien van de instructie om de doek om te doen, leek het me nog best ingewikkeld. Maar na een keer proberen thuis, had ik het al gauw door dat het helemaal niet zo lastig is. De tweede keer had ik in een mum van tijd het doek om me heen gewikkeld. Wel met nog wat extra hulp om Peppe er in te krijgen, want zo klein is hij natuurlijk niet meer. 


En daar ging ik twee weken geleden richting het bos, Peppe dicht tegen me aan, samen met vriendinnetje en mede blogger Jessica die de foto's zou gaan maken. Het bos leende zich perfect voor de shoot, de bladeren in de bomen zo mooi gekleurd van groen, oranje tot roestbruin. Af en toe een klein zonnetje door de takken van de bomen. De perfecte herfst shoot. Maar daar ging het natuurlijk uiteindelijk helemaal niet om, het ging natuurlijk om de draagdoek. Ik kan je vertellen, dat was een hele fijne nieuwe ervaring!


Wat vond ik het heerlijk Peppe zo dicht tegen mij aan te hebben. Mijn liefde voor hem werd alleen maar nog groter! En Peppe? Die vond het allemaal prima en leek er ook wel van te genieten terwijl hij nieuwsgierig om zich heen keek. Samen enorm verrast door deze nieuwe ervaring! Ik kan wel zeggen dat ik nu een hele andere kijk gekregen heb op draagdoeken en ik vind het haast zonde dat ik het nu pas heb ontdekt. Het is niet alleen heel fijn voor je als moeder om je kindje zo dicht bij je te dragen, maar ook voor je kleintje om zo dicht bij jou te zijn. Het geeft veel geborgenheid en ik kan nu heel goed begrijpen hoe extra fijn dit kan zijn in de eerste maanden. Ik neem vooral mijn bedenkingen terug, want zo'n doek is zeker wel geschikt voor elke mama! Binnenkort gaan we de draagdoek opnieuw uitproberen en dan lekker op het strand. 

Liefs, JetGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.