zaterdag 26 november 2016

Haute Furniture bij Allon Dery

Na weken geduldig te hebben gewacht, is het eindelijk zo ver; de nieuwe eettafel is er! Maar eerst wil ik jullie graag vertellen waarom ik binnen een jaar al weer op zoek ging naar een nieuw exemplaar. De vorige eettafel had ik gevonden via een tip op Instagram. Op de webshop die ik als tip kreeg, vond ik een tafel die ik nog niet eerder had gezien en helemaal voldeed aan mijn eisen. Ik was er erg blij mee. Vanaf het moment dat ik een foto van de tafel postte op Instagram, kreeg ik regelmatig de vraag waar die vandaan was. 


Na 10 maanden leek het wel of steeds meer mensen deze tafel kenden, via mij of via via. Ik spotte de tafel steeds vaker op Instagram, soms inclusief dezelfde stoelen en decoratie. Natuurlijk een groot compliment voor mij, maar wel genoeg reden voor mij om op zoek te gaan naar een nieuwe. Dan kwam er ook nog bij dat ik de oude tafel redelijk aan de grote kant vond voor de hoek waar hij stond, want het werd erg krap om er nog langs te kunnen lopen. 


Noem me verwend, maar bij mij gaat iets toch erg snel vervelen wanneer iedereen het heeft. Met sommige dingen in huis blijf ik graag uniek. Zo kwam het dat ik de oude tafel redelijk impulsief op marktplaats zette en weer op zoek ging naar een nieuwe tafel. Via Instagram kwam ik de prachtige tafels tegen van Allon Dery. Deze Rotterdamse vakman maakt design meubels op maat zoals eettafels, bureaus, salontafels, sidetables en bankjes. 


Allon heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. In 2014 maakte hij zijn eerste droomtafel, hij en zijn omgeving waren meteen enthousiast over het ontwerp. Zo kwam het dat hij al gauw een ontwerp voor een vriend maakte. Hij kreeg te smaak goed te pakken en zo ontstond het idee om droomtafels op maat te maken. Hij noemt het zelf 'Haute Furniture'. Iedere tafel is anders, maar ze zijn allemaal gemaakt van kwalitatieve materialen.


Op de site kon ik mijn tafel helemaal zelf samenstellen, ik kon kiezen uit een licht eikenhout blad, midden walnoot of donker antiek. Ik koos natuurlijk voor een licht eikenhouten blad, dat past het mooiste in ons lichte interieur. Maar er was ook genoeg keuze voor de kleur van de poten, zoals vintage roze, salie groen, petrol, olijf, limoen, neon geel maar ook staal of koper. Ik koos voor safe. Wit, dat verveelt nooit en vind ik mooi en rustig staan in combinatie met het hout maar ook met de stoelen. Na mijn bestelling, moest ik het nog een aantal weken doen met een plaatje op internet. Dat was nog erg spannend, je weet natuurlijk nooit helemaal hoe het zal staan.


Na weken van dagdromen over de tafel, staat hij nu dan eindelijk in huis. Een echte Allon! Hij staat zelfs nog mooier dan ik had gehoopt. Wat ik zo mooi aan de tafel vind, is dat het een slank model is. Het dunne eikenhouten blad in combinatie met de strakke poten maakt een elegant geheel. Zo anders dan het dikke steigerhouten blad en de robuuste poten van de vorige tafel. Deze tafel straalt veel meer rust uit en door het slanke model en het oogt daardoor ook veel ruimtelijker. We hebben gekozen voor 200 cm bij 90 cm. Hiervoor hadden we het blad 10 cm breder, waardoor de tafel erg de ruimte in kwam. 

Het model past perfect in de hoek en we kunnen er veel soepeler langs lopen. Er kunnen makkelijk 6 stoelen onder wanneer we eters hebben, maar voor nu vind ik 4 stoelen mooi en rustig staan. En omdat het een echte design tafel is, kan ik de boel nu weer goed combineren met Scandinavische accessoires. De tafel combineert erg fijn met pastel en een touch van zwart wit. Ben ik nu niet bang dat sommigen deze tafel gaan kopiëren? Nee, helemaal niet. Want op de site kun je natuurlijk de tafel helemaal zelf samenstellen naar je eigen smaak. Zo heeft iedereen een eigen en uniek ontwerp!

Liefs, Jet

14 opmerkingen:

 1. Mooie tafel!Persoonlijk kende ik'je adresje' al en de tafel ook dus wel een beetje jammer dat je het doet voorkomen alsof iedereen de site en de tafel van jou kent.Als je je interieur zo vaak laat zien werkt dat mijns inziens net als een etalage van een winkel waar mensen een set inzien die ze mooi vinden en dan kopen.Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Leonie, dankjewel voor je compliment! Het adresje heb ik ook via iemand van instagram en dat beschrijf ik ook hierboven, dus heb 'm op zich nooit zelf ontdekt. Jammer dat je dat idee krijgt. Op IG werkt mond op mond reclame erg goed dus via via hebben meer mensen gehoord van dit adres. Ik noem het dan wel 'mijn adresje' maar zo is het natuurlijk niet. Het adresje waar ik het over heb, heeft mij wel laatst benaderd dat de tafel erg goed verkoopt sinds ik 'm heb (toeval?). Dat terzijde.
   Jij ziet het laten zien van je huis in een blog of IG als het showen van een etalage, ik zie dit niet zo. Het is gewoon mijn persoonlijke blog over mijn huis en wat ik mooi vind en extra leuk als iemand hier natuurlijk inspiratie uithaalt. Zo zijn er natuurlijk honderden anderen die hun huis op deze manier showen, we vinden het gewoon leuk om met onze hobby bezig te zijn!
   Groetjes, Mariët

   Verwijderen
 2. Ik vind de tafel prachtig! Wat ik alleen wel "grappig" vind is dat je voor een nieuwe tafel gaat omdat teveel mensen de andere tafel hebben, terwijl ik de Allon Dery tafels echt overal voorbij zie komen haha. Jammer overigens inderdaad dat mensen dingen zo letterlijk kopiëren. Maar het is denk ik ook een bijgevolg van je eigen interieur delen met zoveel volgers. Ik moet dus zeggen dat ik het ook wel eens ben met Leonie. Mensen inspireren is geweldig, maar (helaas) werken veel mensen niet zo en vindt men het lastig om dingen zelf te bedenken. Pas wanneer ze iets zien bedenken ze dat ze het ook zo willen en dan wordt er onbewust gekopieerd. Ik ben dus bang dat dat met deze tafel ook weer gaat gebeuren en dat zal altijd blijven wanneer je je interieur met zoveel volgers blijft delen. Probeer het wat meer als compliment op te vatten! Dan komt het wellicht wat beter over (als ik relateer naar waar Leonie het over heeft).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een nare reacties hier onder je blogpost. Daar moet je je maar niet teveel van aantrekken. Ik vind persoonlijk jullie nieuwe tafel en jou stijl geweldig!

  Ik begrijp je blogpost ook, want zie regelmatig 'jouw' interieur langskomen op verschillende IG pagina's. Volgens mij zie je dat zelf ook als een heel groot compliment dus maak je niet te druk om de anonieme reacties hierboven.

  Fijne avond.
  Liefs Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De tafel is echt fantastisch! Staat ook heel mooi in je interieur! Snap helemaal dat je de oude hiervoor hebt ingewisseld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas heb ik hierboven een aantal reacties moeten verwijderen omdat ik deze als erg kwetsend heb ervaren. Tuurlijk mag je een mening hebben, over mijn huis.. over mijn blog. Maar wanneer je me als persoon gaat aanvallen, zit je hier op de verkeerde plek. De anderen wil ik graag bedanken voor de lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige tafel en prachtige foto's Mariët! Wat ruimtelijk staat ie met die prachtige witte poten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kleur van het houten tafelblad springt er warm uit i.c.m. de witte vloer en meubels. Mooi gestyled, de poten van de tafel matchen mooi met de draadstoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi je tafel! Door de poten idd een slank en ruimtelijk effect! Heel mooi! Ik wacht ook een paar weken op mijn nieuwe eettafel, dus herken je spanning. Ik heb een Hallotafel uitgezocht.
  Bah wat naar sommige reacties hierboven! Leven en laten leven toch! Trek je er maar niets van aan! Je hebt een prachtig huis. Laat het mensen inspireren en niet kopieren!
  Liefs,
  Marleen
  IG. Styling studio Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige tafel! Ik vind de combinatie lichte kleuren en hout altijd heel mooi staan. Zelf heb ik op dit moment een wat donkerder interieur, in combinatie met een houten salontafel en een houten eettafel. Maar ik ben net als jij snel uitgekeken op mijn interieur en ga nu voor compleet iets anders. Ik neem dit mee als inspiratie, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gaaf hoor deze woonkamer inrichting! Heel licht en daardoor juist heel ruimtelijk. Zelfs heel schoon om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,

  Mag je vragen of het tafelblad onderhoudsvriendelijk is? Wij hebben hier immers vier ukkies onder de zes rondlopen...

  Groetjes,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.