dinsdag 15 november 2016

Anne Lighting lamp | review Fonq

Toen we hier twee jaar geleden kwamen wonen, had ik geen idee wat voor lamp ik boven de eettafel wilde. Mijn moeder had nog een simpel wit exemplaar thuis liggen. Die hebben we maar uit nood opgehangen met het idee om nog eens op zoek te gaan naar een echte eye catcher. En zo ging er twee jaar overheen voordat ik die perfecte lamp eindelijk vond.

Ik had niet echt een duidelijk beeld in mijn hoofd van wat ik precies wilde. Wel had ik een duideijk beeld van wat ik absoluut niet wilde. Uren scrollend op webshops zoekend naar lampen. Van design, klassiek, tot industrieel. Maar helaas zonder resultaat. Het moest een lamp zijn dat wanneer ik 'm zou zien ik het meteen zou weten. Een beetje zoals liefde op het eerste gezicht. De zoektocht had ik min of meer al opgegeven.

Toevallig was ik weer eens aan het rond kijken op mijn favoriete webshop Fonq. Zomaar uit het niets, zonder enige waarschuwing, kwam hij tevoorschijn op mijn beeldscherm. Een uniek ontwerp van wel heel bijzonder materiaal. Ja ik wist het meteen; dit is 'm! Ik wist het zeker; liefde op eerste gezicht. Het 'wow' effect waar ik al twee jaar naar op zoek was.

Ik heb het over de Pulp Fiction lamp van Anne Lighting. De naam zegt het eigenlijk al, want de lamp is gemaakt van karton/pulp. De lamp is afgewerkt met popnagels waardoor hij een stoere uitstraling heeft. Het model doet erg industrieel aan maar door het materiaal krijgt hij toch een ander soort twist. De lamp is verkrijgbaar in grijs en beige. Grijs leek me het mooiste hier bij de lambrisering en de rest van het interieur. Het model is erg stoer, maar ik vind 'm ook wel wat eigenwijs hebben en laat dat nou precies zijn waar ik van hou! Stoer of industrieel zou je misschien niet snel bij mij bedenken. Toch staat hij perfect bij de rest van het interieur en matcht hij juist heel goed met de pasteltinten.


Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik toch wel wat meer weten over Anne Lighting. Ik had het merk wel eens voorbij zien komen op Instagram maar wist er eigenlijk niets over. Ik vind het vaak leuk om te weten wat er achter een merk schuilt. Zo kwam kwam ik via hun site er achter dat het merk is opgericht door moeder en dochter. Zij ontwerpen alle lampen zelf en maken samen desingvolle maar betaalbare lampen. En dat is ze goed gelukt! Fonq verkoopt meer van dit soort prachtige exemplaren van Anne Lighting. Nieuwsgierig? Neem hier  dan eens een kijkje voor het aanbod. 

Nu Anne boven onze tafel hangt, is de eethoek eindelijk af. Het plaatje is compleet. Na twee jaar tegen een onopvallend exemplaar te hebben aangekeken, hangt er nu een opvallend en bijzonder ontwerp! Ik kan deze zoektocht weer tevreden van mijn to do lijstje strepen.

Liefs, Jet

1 opmerking:

  1. Beste Jet, Zou ik je mooie foto's van deze lamp mogen gebruiken voor verkoop van deze lamp die ik via een veiling nu heb? Hoor graag meer. Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.