vrijdag 21 oktober 2016

Mijn lievelingskamertje

Mijn lievelingskamer in huis is met stip op 1 de kamer van Peppe. Toen meneertje nog geen eens geboren was, vond ik het al heerlijk er te rommelen. Nu rommel ik er nog steeds graag; ik ruim dingetjes op, verplaats spulletjes, rommel in zijn kast en maak nieuwe kleding combinaties. Het is zo'n fijne plek om te zijn!


In het begin was er nog veel zwart wit te vinden, zoals zwart wit posters en kaarten en zwarte driehoek stickers aan de muur. (nieuwsgierig geworden? Hier kun je de blogpost bekijken van de eerste foto's van het kamertje). Ik vond het snel al te druk ogen en besloot toch voor alleen pastel tinten te gaan met hier en daar minimaal aan zwart wit. De posters hebben plaats gemaakt voor een wit met grijze poster van Olle Eksell, de afbeelding van het diertje lijkt toevallig net op Peppe zijn lievelings-knuffeltje. De drie hoek stickers heb ik weer van de muur gehaald en dit geeft meteen een rustigere uitstraling. Het rotan stoeltje die we op de zolder van de opa van mijn vriend vonden, pronkt nu ook in Peppe's kamer. Een mooi aandenken aan Peppe's grootvader die hij helaas niet meer heeft kunnen ontmoeten. Daarom vinden wij het extra bijzonder dat het stoeltje nu in zijn kamer staat.


Er worden regelmatig nieuwe items toegevoegd aan zijn kamertje. Zo ook het spaarvarkentje. Je kan niet jong genoeg beginnen met sparen. Zo heeft Peppe hier en daar al wat spaarcentjes toegestopt gekregen van zijn opa en oma. Die centjes moeten natuurlijk veilig worden opgeborgen. Tammy, de meest blije big in de wereld, helpt hem hier bij! Een grappig ontwerp van Puik Art, gemaakt van papier pulp. Wanneer je toe bent om de spaarbig eens te legen, kun je hem openscheuren. Dat wordt nog lang sparen, want openscheuren vinden we nu nog veel te zonde. Als we het ooit gaan doen, is het fijn te weten dat hij 100% recyclebaar is. 


Peppe's kamer. De kamer waar we 's ochtends vroeg de grootste glimlach krijgen waardoor onze dag altijd goed begint. Maar ook de kamer waar we voor de kleine man nog even een liedje zingen of een boekje voorlezen voordat we samen weer de dag afsluiten. Een kamer om trots op te zijn!

Liefs, Jet

5 opmerkingen:

 1. Jij hebt echt de mooiste baby kamer van heel Nederland naar mijn mening! Wat kijk ik graag naar de foto's! Kan me helemaal voorstellen dat dit je favo ruimte is in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief kamertje!!!
  Mag ik vragen waar de lichtbak van de letter P vandaan komt? Deze zou namelijk super staan op de nieuwe slaapkamer van onze dochter. Alvast bedankt voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi kamertje! Super leuke inspiratie voor onze boy's babykamer!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.