woensdag 28 september 2016

Tijdloos eiken wit

Misschien is het je wel eens opgevallen dat je op mijn foto's van de bovenverdieping vaak de vloer niet zichtbaar is. Goed gezien, ik probeerde de kamers zo te fotograferen dat er inderdaad weinig vloer te zien is. Dit omdat ik niet zo tevreden was met de vloer die er lag. Vanwege ons budget kozen we in het begin voor de goedkoopste lichte vloer van de bouwmarkt. Al bij het leggen merkten we dat het niet de beste kwaliteit was, al gauw merkten we dit ook in het gebruik. Het kraakte aan alle kanten en de plinten lieten los wanneer ik net iets te enthousiast aan het stofzuigen was. Kortom; een keiharde interieur flater!


Na twee jaar van ontevredenheid, wilden we nu toch wel graag de bovenvloer opnieuw aanpakken. We wisten sowieso dat we weer voor een licht laminaat wilden gaan. Beneden hebben we ook licht laminaat, bijna tegen wit aan en dat verveelt nog steeds niet. Al het donkere grijs, de pasteltinten en het hout steken erg mooi af bij een lichte vloer. Bij het zoeken naar laminaat kwamen terecht bij Douwes Dekker, al gauw viel mijn oog op 'Tijdloos eiken wit'. Een mooie lichte vloer met een V-groef.


Een vloer leggen is natuurlijk niet niets, al je meubels moeten worden verplaats en alles moet tijdelijk van de vloer. Gelukkig zaten we maar een paar dagen in de rommel, want daar was mijn lieve schoonvader weer. Hij legde de vloer zo even in 1,5 dag. Wij zijn zelf niet zulke klussers dus jullie kunnen vast begrijpen hoe ontzettend blij wij zijn maar ook enorm boffen met zo'n (schoon)vader. 


En na het thuiskomen van een dagje werken, viel mijn mond dan ook even open van verbazing! De vloer bleek nog veel mooier dan ik in de winkel en op internet had gezien. De hele bovenverdieping oogde meteen veel ruimer en lichter. Maar vooral ook veel strakker. Voorheen hadden we de oude houten plinten van de vorige bewoners gewoon laten zitten, daardoor zag het er wat rommelig uit. Nu hebben we plinten van 10cm en wauw wat geeft dat een strak en mooi effect! Als ik eerder had geweten hoe mooi dat kon zijn, had ik dat ook heel graag beneden gehad. Het maakt het geheel helemaal af!

Sinds de nieuwe vloer er ligt, doe ik elke avond mijn schoenen en sokken uit en loop ik rond op mijn blote voeten omdat ik het gewoonweg zo heerlijk vind lopen. Het klinkt wat overdreven, maar het is echt zo. Ik geniet hier zo van, geen gekraak meer.  Ik hoef me niet meer  te schamen voor de vloer en moeilijk te doen met foto's maken. De vloer mag gezien worden! Vanaf nu beloof ik dan ook plechtig dat de vloer vaker op mijn foto's komt!

Liefs, Jet

5 opmerkingen:

 1. Wauw!! Heel mooi!
  Je merkt vaak pas als er wat nieuws ligt wat het doet.
  Geniet ervan!
  Liefs,
  Marleen
  IG Stylingstudiomarleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er erg mooi uit zeg! Top keuze 👌🏼 mooie foto's ook. Liefs,San

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig geworden! ♡ wij hebben ook gekozen voor hoge plinten en nu ik het bij jou zie heb ik alleen maar meer zin om te klussen straks :-) Fijne dag! Liefs Greet @styleandsugar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er erg mooi uit! Ik wil thuis ook een andere vloer, maar dat zit er voorlopig niet in...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg mooi!
  En mooie foto's ook :)

  Groetjes Ineke @merkwaardig

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.