woensdag 14 september 2016

Nazomer in de tuin

September, de maand dat het weer wat frisser wordt en het steeds vroeger begint te schemeren. Voordat de herfst echt aantreed, geniet ik nog even vol op van deze heerlijke nazomer. Eindelijk zijn daar dan die lange zwoele avonden waar ik de hele zomer op heb gewacht. Avonden heerlijk languit op de buitenbank tussen de kussens, knisperend kacheltje aan, wijntje erbij en een heerlijk muziekje op de achtergrond.


Het leek me leuk om de zomer af te sluiten met een tuin-blogpost! Ik plaats niet vaak foto's van de tuin op mijn blog of mijn Instagram, maar het is uiteindelijk toch de plek waar we vele uren hebben doorgebracht de afgelopen tijd. De afgelopen maand was het dan ook iets stiller op mijn blog. Ik was veel te druk met het genieten van het mooie weer in combi met het wennen aan het leven als werkende mama!


Vorig jaar rond april hebben we onze tuin aangelegd (meer daarover lees je hier) en wat is het tof te zien hoe alles in bloei staat! Wat vorig jaar allemaal nog maar klein en amper in bloei was, leek dit jaar opeens op een mini urban jungle. Overal groen, totaal nooit verwacht dat het zo snel als zou 'leven'. Ik ben iemand die niet zo van hele strakke tuinen houd. Het mag allemaal wel een beetje rommelig en niet zo over nagedacht. Ik geloof dat we dat sfeertje wel goed hebben neergezet. Toch denken we al na over wat kleine aanpassingen hier en daar.


De vijver, het was deze zomer weer een plek om van te genieten. De visjes die achter elkaar aan zwommen en af en toe even een kijkje boven het water namen. Nooit verwacht dat ik ooit zo zou kunnen genieten van een vijver, maar het werkt enorm rustgevend kan ik je vertellen.


Twee zomers lang hebben we er van genoten, toch hebben we samen besloten de vijver in het voorjaar dicht te gooien. Met een kleintje erbij is een vijver toch wel erg onhandig, helemaal als hij gaat kruipen en lopen. Zo lopen we met het idee rond om in plaats van de vijver een stuk gras neer te leggen, kunstgras.  Ik heb me er al een beetje in verdiept en  zo kwam ik op de site www.tuinenkunstgras.nl terecht waar ze kunstgras verkopen. Kunstgras lijkt mij zo handig met ons mannetje nu. Spelen op gras speelt net wat lekkerder dan op stenen. We kunnen er een klein glijbaantje neerzetten of een kleedje neerleggen met wat speelgoed, perfect met zo'n zachte ondergrond.

Zo was kunstgras tijden echt not done, nu zie je het steeds vaker en soms is het haast niet te onderscheiden van het echte. Je hebt er natuurlijk weinig omkijken naar, geen grasmaaier voor nodig! Handig voor types als wij die niet zo van tuinieren houden.  Ja, ik denk dat we volgend jaar troste eigenaars zijn van kunstgras. Maar voor nu, nog even genieten van het kabbelende water en de rondzwemmende visjes. Nu op naar een prachtige herfst!

Liefs, Jet


3 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke tuin Mariët! Alles is inderdaad zoveel groener geworden! Heerlijk straks zo'n stukje gras voor Peppe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.